تجربیات مهاجرت به سیدنی استرالیا با مهندس ربانی
برای دیدن ویدئو کامل مصاحبه تجربیات مهاجرت به سیدنی استرالیا با مهندس ربانی از طریق لینک ذیل اقدام بفرمائید.
اگر علاقه مند به شنیدن فایل صوتی تجربیات مهاجرت به سیدنی استرالیا با مهندس ربانی هستید. از طریق فایل ذیل اقدام کنید.
سلام به همه دوستان امروز با آقای مهندس ربانی هستیم. در مورد تجربیات ایشون در مورد مهاجرت به سیدنی استرالیا در خدمت شما خواهیم بود.
سلام مهندس از اینکه وقت گذاشتین خیلی ممنون هستم. من همین ابتدا یک توضیح بدهم. من در این پیج و سایت خودم بنام سعید کاظمی قصد دارم. با کمک دوستانم و هموطنان عزیز ایرانی در هر نقطه دنیا، تجربیاتشون در مورد مهاجرت، زندگی، کار و تحصیل در خارج کشور را جمع آوری کرده . و با فارسی زبانان به اشتراک می گذارم. من شرکت مهاجرتی ندارم. و هدفم فقط ارائه اطلاعات مفید برای مردم می باشد.امروز هم از دوست خوبم مهندس ربانی دعوت کردم. تجربیات خودشون در مورد مهاجرت به سیدنی استرالیا را در اختیار ما بگذارند.
من هم به همه دوستانی که این محتوا را می بینند. سلام میکنم. خواهش می کنم خوشحال میشوم. که کمکی از دستم بر بیاد. را در اخیتار دوستان قرار بدهم. از شما خیلی ممنونم اطلاعاتی که دوستان دارند. را با دیگران به اشتراک می گذارید. موضوع مهاجرت خیلی به قول غربی ها ترند شده تو ایران، نمیشه گفت خوشبختانه یا متاسفانه، به هر حال واقعیتی است که در جامعه اتفاق افتاده. هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشیم . حرکت ها معقولانه تر می تواند باشد. به هر حال مهاجرت پروسه ای نیست که بشه بدون تحقیق اقدام کرد.
من از خودم شروع کنم من رشته ام برق بوده . و با حدود ۱۲ سال سابقه آمدم استرالیا و از طریق ویزای اسکیل ورکر (ویزا نیروی کار متخصص) وارد استرالیا شدم. من از سال ۲۰۱۵ وارد استرالیا شدم و پروسه کاری من از سال ۲۰۱۳ شروع شد. ویزای ایرانیان به دلیل پروسه سکوریتی (کنترل امنیتی )بیشتر طول میکشه به نسبت کشور های دیگه. وکیل هم نداشتم و خودم از طریق سیستم اسکیل سلکت استرالیا ۲۰۱۳ اقدام کردم و در نهایت سال 2015 وارد اینجا شدم . از آن موقع هم در سیدنی اقامت دارم.
سوال:مهندس جان با چه مدرکی لیسانس و فوق لیسانس به استرالیا مهاجرت کردید؟
من با همان مدرک لیسانس آمدم. پروسه مهاجرت استرالیا به این شکل است. ابتدا باید مدارک را یک سازمان مرتبط ارزیابی کنه. که برای مدرک من انجمن مهندسین استرالیا بود.ذکه در اولین مرحله مهاجرت این است. که اول مدارکتون باید تایید بشود. کار از اینجا شروع میشود . و تاکید کنم. سیستم مهاجرت به استرالیا خیلی شسته رفته است. یک جدول دارند که امتیازها مشخص است. برای همین وکیل نگرفتم سیستم مشخصی دارند که سن شما امتیازی داره. مدرک شما امتیاز داره. سابقه شما امتیاز داره و امتیازی که از آیلتس میگیرید. اخیرا مثل اینکه پی تی ای را هم اضافه کردن ولی اون موقع فقط آیلتس بود.شما با آنها به یک امتیازی میرسید و دعوت می شوید. یک آفیسر روی پرونده شما کار می کنه. آن آفیسر به صورت مستقیم از طریق ایمیل با شما در ارتباط است.
اگر مشکلی در مدارک باشه یا اگر اطلاعات بیشتری لازم باشه از شما می خواهد. تا مرحله صدور ویزا این داستان ادامه دارد و وقتی ویزا صادر میشه به شما یه دد لاین میده . که شما تا این تاریخ باید وارد استرالیا بشوید. وگرنه ویزا شما باطل میشود.
سوال: آیا شما در مورد محدوده سنی برای مهاجرت به استرالیا هم اطلاع دارید؟
محدوده سنی بله بهترین سن که بالاترین امتیاز داره. ۲۵ امتیاز میگیره بین 27 تا ۳۲ ساله که من اون رو را رد کرده بودم . من در آن مقطع بین رنج ۳۲ تا ۳۹ سال بودم . شما حداکثر تا سن ۴۴ سالگی می توانید به صورت اسکیل ورکر وارد استرالیا بشوید. بعد از 44 سالگی شما دیگه حائز شرایط نیست. امتیاز سن امتیاز ۱۵ یا ۲۰ گرفتم بعد مدارک شما امتیاز داره مدرک شما ۱۵ امتیاز و زبان میتونه ۱۰ یا ۲۰ باشه یا صفر باشه.این مجموعه با هم به یک امتیاز می رسید. که دعوت می شوید برای مصاحبه، چند هفته طول میکشه تا آفیسر میاد روی پرونده شما،ایمیل میزنه و خودشو معرفی میکنه از این به بعد مراحل پرونده انجام میشود.
سوال: کلا چند سال طول کشید از لحظه که مدارکتان را کامل کردید تا صدور ویزا استرالیا؟
برای من حدود ۲۰ ماه طول کشید و طولانیترین بخشش سکیوریتی چک بود چون ایران جزو کشورهای با ریسک بالا است و و چون من ویزای شینگن داشتم اروپا رفته بودم این قضیه را را سخت تر کرد بعضی دوستان فکر میکنن اگر قبلاً ویزای شینگن گرفته باشند براشون بهتره. بالعکس چون ما متاسفانه مسئله امنیتی داریم برای سفرهای خارجی از طرف ایران ، کسانی مثل من که سفر خارجی اروپایی داشتند پروسه طولانی تر شد چون چک میکنن که چرا طرف رفته اروپا، از این نیست که بگم شاید حدود ۱۰ ماه برای من سکیوریتی چک طول کشید. منتظر بودم تا تایید اینترپل بیاد
سوال سابقه کار شما تو ایران چقدر تاثیر داشت در پروسه مهاجرت به استرالیا؟
من سابقه کار ۱۵ کامل را گرفتم . اگر کسی بیش از ۸ سال سابقه کاری در رشته ای داشته باشه که که مورد پذیرش قرار گرفته. شما ابتدا به ساکن باید رشته تون در لیست مورد نیاز استرالیا قرار داشته باشد. یک لیستی دارند. به اسم sol باید توی آن لیست باید باشی بعددرون شغل مورد نظر که مورد تایید قرار گرفتیم امتیاز کاری تا ۳ سال ۵ امتیاز دارد بین ۳ تا ۸ سال ۱۰ امتیاز و بالای ۸ سال 15 امتیاز کامل را گرفتم.
سوال:خیلی از دوستان ما رشته برق بودن و مهاجرت کردن. شاید برای این رشته کاری خیلی زمینه کار مهیا است. جامعه های هدف کانادا و استرالیا به این رشته نیاز دارند؟
بله برای رشته های مهندسی برق، عمران، مکانیک به خصوص رشته عمران در هر دو شاخه، شاخه سویل و استراکچر، چون اینجا با ایران کمی فرق میکند. من اصطلاح تخصصی دقیق عمرانش را نمی دونم بله اینها رشتههایی هستند که خوب هستند. همیشه نیاز است. منتها شاخه بندی فرق میکند. ضمنا رشته مکانیک جامدات نداریم در استرالیا ، چون استرالیا خیلی کشور صنعتی نیست. استرالیا بیشتر کشور بیزینس، کشاورزی و توریست است.چون اینجا هزینه کارگر گران است. استرالیا خیلی سمت تولید نرفته.
بیشتر در بخش های دیگه کار میکنهد. مثلا مهندسی مکانیکی که ما تو ایران به اسم جامدات میشناسیم اینجا بازار کار داره. اما خیلی مثل کشورهای اروپایی صنعتی بازار کار ندارد. مهندسان مکانیک اینجا بیشتر تو بخش سیستم های تهویه مطبوع کار می کنند. مکانیک سیالات بیشتر بازار کار داره. تا حالا مکانیک جامدات،
در مورد رشته برق خودم بیشتر در مبحث بیلدینگ کار کردم. مرتبط با نظام مهندسی ایران، شب که کارش کمتر برای من برای همین من از همون اول بیشتر روی بیلدینگ کار کردیم میتونم بگم که نظام مهندسی چون من پروانه نظام مهندسی داشتم به اینکه در دانش دست ساختمانی من کمک کنه بله، اما اینکه پروانه نظام مهندسی برای اینجا مفید بوده باشه نه، اینجا خیلی نمیشناسن نظام مهندسی ایران را ،
سوال: برای شما ایالت خاصی را برای اقامت باید انتخاب کنی یا نه به کل استرالیا می توانی وارد بشوید؟
برای من آزاد بود چون من امتیاز کامل را داشتم و از اسپانسری ایالت ها استفاده نکردم. بعضی وقتها دوستان امتیاز که کم میاورند.برای اینکه بتوانند. دعوت بشوند از یک ایالت اسپانسرشیپ میگیرند و در قبال آن امتیاز لازم به دست می آید به نوعی متعهد می شوند که برای آن ایالت کار بکنند. اما من چون ویزای ۱۸۹ اسکیل داشتم میتوانستم به هر شهری برم هیچ محدودیتی نداشتم. اما خودم سیدنی را انتخاب کردم.
سوال:سایتی که شما از طریق آن برای مهاجرت استرالیا اقدام کردین را به ما می گوئید؟
نکته مهمی که به دوستان بگویم این است. که اول باید باید سطح زبانتون به حدی باشه. که خودتون بتوانید. در دپارتمان اصلی مهاجرت استرالیا قوانین را مطالعه کنید. سایت اسمش home affair اینجا جایی است که شما میرید پروسه را آغاز میکنید. خوبیش اینه که در استرالیا خیلی پروسه مشخص است. یک مقدار مطالعه جانبی داشته باشید. زبانتون خوب باشه به راحتی می توانید قدم به قدم مراحل را بروید جلو ابتدا به ساکن اونجا که تاییدیه مدارکم را گرفتم انجمن مهندسان استرالیا همه اطلاعات در وب سایت است
شما میروید. اونجا ثبت نام می کنید یک اکانت برای خودتون درست می کنید این اکانت اسم شما میشود.از اونجا شروع میکنید. کاملا مراحل مشخص شده. یک فرمی است به اسم eoi شما از ابتدا این فرم را پر می کنید. در این فرم اطلاعات اولیه را وارد می کنید. در واقع در واقع این فرم اظهار تمایل شما برای مهاجرت به استرالیا می باشد. وقتی این فرم را کسی پر می کند. eoi اتوماتیک امتیاز شما را محاسبه میکند. شما مثلا میزنید. من لیسانسم به شما امتیاز میده. مثلا میزنی من ۸ سال سابقه دارم به شما ۱۵ امتیاز میدهد. مثلاً سن تان را میزنید به شما ۲۵ امتیاز میده . آخرش میبینی من ۷۵ امتیاز دارم. بعد که ثبت نام میکنید. منتظر می مانید تا دعوت بشید یعنی شما تازه اعلام علاقه کردین.
منتها آنجا مدرکی آپلود نمیکنید. ولی نکته کلیدی مسائلی این هست که شما هر موضوعی را که ادعا کنی. هر ادعایی که اونجا بکنید و بعد ها کمتر از آن را ارائه بدهید. اپلیکیشن یا اپلای شما ریجکت می شود. ۳ تا ۴ هزار دلاری که پرداخت کردی باطل میشود. اینکه خیلی باید توجه بشود. که کسی که فرم را پر میکند. اگر بنویسه که مثلا من ۸ سال سابقه کار دارم و بهش ۱۵ امتیاز تعلق بگیره. بعد بیاد ۶ سال سابقه ارائه بده .شما به جای ۱۵ امتیاز به من ۱۰ امتیاز بدهید این وجود ندارد. افسر این پرونده را ریجکت میکنه. چون مبنای دعوت شما اطلاعات اولیه شما ارائه دادین بوده است.و مبنای دعوت شما هم بوده.
یک جمله هم نباید دروغ بگید. یک مرتبه هم نباید دروغین بگید. ببین خیلی ها هم دروغ میگن. اتفاقی افتاده که دروغ گفتن آسانتر شده. زمان ما سفارت استرالیا در ایران فعال بود و اینها زنگ میزدن. به شرکتها و آن بخش که آفیسر سابقه کار را چک می کرد. مورد داشتیم رندوم زنگ میزدن به شرکت که آقای مهندس سعید کاظمی انجا کار میکنند. یادم است که خانم ارمنی که سفارت استرالیا کار می کردند. به خیلی از شرکت ها زنگ می زدند و سابقه کاری را بررسی میکردند. به شرکت ما زنگ نزدن. اما خیلی دقیق مو را از ماست می کشیدند.خیلی از آفیسرها میدانند که بیمه تامین اجتماعی ایران خیلی دقیق است.
بنابراین وقتی که می خواهند مطمئن شوند. سوابق کاری که من متقاضی ارائه دادم. صحیح یا فیک هست سابقه بیمه می خواهند. با دروغ گفتن احتمال داره یک جایی گیر بیفتی. واقعیتش اینه که خیلی دروغ گفتن و جستن. شانسی است چون سفارت در این بخش فعال نیست. الان خیلی از سوابقی که اعلام میشه برای محکم کاری آفیسر میگه برو پرداخت فیش حقوقی یا قرارداد ارائه بده. اگر آفیسر سخت گیر باشه ممکن هست بگه کل مدارک را ارائه بده.
سوال : خدمتتون بپرسم خیلی از ایرانی هایی که در مجموعه شما کار می کنند. رشته برق هستند. انگار رشته برق از شاخه سایر رشته ها طرفدار بیشتری دارد. نه همه شاخه ها هستند؟
تقریباً در همه شاخه ها مثلا عمران، مکانیک، شیمی و حسابداری وجود دارد . وارد شدن در هر بخش سختی های خودش را دارد. به نظر من در نهایت از نظر من مهاجر موفق کسی است که در شاخه کاری یا رشته خودش وارد محیط کسب و کار استرالیا بشه. مگر این مگر اینکه پیشنهاد بهتری براش پیدا بشود. یا علاقه نداشته باشیم. کسی بخواهد. در رشته کاری خودش فعالیت کنه. سخت تر است اما بعد از چند ماه به نتیجه می رسید.
سوال : شنیدم شما گفتین کسانی که با قایق میان اینجا خیلی موفق نیستد. فکرمیکنم این موضوع قایق کلاً کنسل شده؟
الان چند سال است. که دیگه مهاجرت از طریق قایق به استرالیا پذیرش نمیکنه .حزب لیبرال به شدت با این موضوع مخالف است. حزب کارگر در مورد این موضوع نرم بود. متاسفانه خیلی در این مسیر از بین رفتن. ابتدا می آمدند مالزی و بعد از طریق اندونزی میآمدن پول میدادن. به قایق های ماهیگیری. مثلا طرف کل اقیانوس آرام را به طول ۵ هزار کیلومتر طی می کرد. می خواست با قایق ماهیگیری بیاد. در این شرایط اتفاقات بسیار اسفناک اتفاق میافتاد. اوایل استرالیا اقامت میداد. از چهار سال قبل اینها را می برند. پاپوا گینه نو و دولت استرالیا به آنها اقامت نمی دهد.کسانی که رفتن به جزیره خیلی شرایط وحشتناکی را تجربه کردن. به نظر من یک نفر باید خیلی شرایط وحشتناکی ایران داشته باشه وگرنه اصلا عاقلانه نیست.
سوال : وقتی به گذشته نگاه میکنید چه کارهایی بود که با خودت میگی . ای کاش این کار را انجام می دادم یا این کار را انجام نمی دادم برای مهاجرت به استرالیا؟
پروسه کاری که انجام دادم بد نبود. ولی باید زودتر این کار را انجام میدادم. اگر برمیگشتم به عقب بجای ۲۰۱۵ سال ۲۰۱۰ میآمدم. روند کار را چون خوب مطالعه کرده بودم.مراحل کار خوب پیش رفت.در مورد کار خوب شرایط در سه ماه اول که آمدم. خیلی سخت بود. چون که اگه سابقه لوکال نداشته باشی. بهت کار نمیدن از هر کشوری اگر بخواهید بیاید سابقه لوکال یه کم طول می کشد. ولی به نظر من اگر زودتر اقدام میکردم. پیشرفت بیشتری داشتم. منظورم اینه که اگه زودتر اومده بودم. از نظر مالی پیشرفت بیشتری داشتم .
مثلا اگر شما در سن پایین تر برسی استرالیا ، زودتر بازنشسته می شوید. و توکار بیشتر جا می افتید. سن من بد نبود من در ۳۷ سالگی آمدم. اینجا ولی فکر میکنم اگر در 32 سالگی می آمدم. پیشرفته بیشتر می توانستم بکنم. به نظر من بهترین سن برای یک مهاجر متخصص حدوداً با 3 تا 4 سال سابقه و در سن سی سالگی بیاد. مگر کسی دانشجویی بیاد. چون جذب بازار کار میشه و بیشتر جا میوفته. شاید زبانش بهتر از من باشه. ولی برای ما سن ۳۰ تا ۳۵ سال بهترین سن برای مهاجرت است.
سوال : دلیل اینکه استرالیا از جهان سوم نیرو می گیرد چی هست ؟
دسته بندی نکرده و اتفاقاً به نظر من کار درستیه. مثلا قبلا من شرکتی که اینجا کار می کردم نظرشون اینقدر به ایرانی ها مثبت بود. چون وقتی که من تو مصاحبه گفتم که من ایرانی هستم. از من استقبال بیشتری هم شد و دیگه مصاحبه رو توانستم راحت تر ثبت کنم. چون که بچه های ایرانی توی استرالیا خیلی خوب خودشونو نشون دادن. با تخصصشون بعضی هاشون خیلی آدمهای سالم و زحمت کشی هستند. ولی بعضی از ایرانی ها مشکلات درست میکنند. ولی استرالیا نیومده دسته بندی کنه. یعنی اینکه از سنگاپور و سفید های اروپائی فقط بیان.
کاری که کرده ایناست که بیشتر میاد. روی اسکیل های فرد کار می کند. و روی سابقه کارش و ضرر هم نکرده. بهترین itهای اینجا هندی هستند. فقط تنها موضوع روند ویزای کاری اروپاییها راحت تر است. یعنی اینکه یک مهندس انگلیسی میتواند. سه ماهه بیاد اینجا، ولی من باید ۲۰ ماهه بیام. اینجا از این نظر آسان تر است. آنها مشکل زبان هم مثل ما ندارند و راحت تر جذب می شوند. اروپای شرقی بیشتر میان و به نظر من هیچ فرقی بین افراد نیست. که بخواهیم بگوییم مثلاً از اروپایی ها بیشتر میگیره. در مجموع استرالیا سود میکنه .
مهم اون شخصی است که بررسی میشه و اینکه اون شخص چطوری میتونه توی محیط کار خودش رو نشون بده. ما اینجا مهندس هندی داریم. که اندازه سه نفر کار میکنند. مهندسی داریم که کلاً سابقه اش دروغه . یعنی سیستم قائل به شخص است. و مهم تر اینه که توی محیط کار خودش را نشان بده .
سوال : من خودم یک سال مهاجرت کردم وقتی که مهاجرت کردم . خیلی سطح توقعم را آوردم پائین؟مثلاً اینجا حمایت خانواده را داری. ولی اگر مهاجرت کنی. باید روی پای خودت بایستی . و در مهاجرت فقط کمک همسرت
را داری. ولی اونجا هر شغلی را باید بپذیریم تا اینکه سطح زبان خوب شود. از اول تا آخر سطح توقع تونم باید بیارید پایین.من به دوستانی که تازه میخواهند. و از من مشاوره می گیرند. به آنها میگویم. حداکثر باید ۶ ماه کار
ژنرال بکنی. اگر بعد از شش ماه شما خودت هنوز برنگشتی به کار خودت حتما یه جای کار مشکل داره . تخصص داشته باشی اما زبانت خوب نباشه . نمیتونی تخصص خودت را ارائه بدی؟
بحث دیگه ارتباط با نتورک در محیط کار هست.اینجا نتورک یا ارتباط است. ولی تفاوت عمده اش با ایران اینکه شما در ایران نتورک داری. دیگه هیچی نیاز به کار کردن نداری. من پسر خاله مدیر شرکت فلان هستم. حقوقم را میگیرم. از اول هم مدیر هستم پاسخگو هم نیستم. اما در استرالیا ممکن است. با ارتباطات وارد کار شویم. ولی از همون ساعت اول فقط وارد میشی با نتورک، دیگه خودتی. تو این مدت آزمایشی هستی. بعد از گذشت سه ماه تا شش ماه که به شما یه فرصتی میدن تا مستقر بشوید. هرکسی که باشید. اگر مدیرعامل این شرکت هم شما را آورده باشه. باز هم باید کارکرد خوبی داشته باشید. بله هر کسی که وارد این کشور میشه . باید کار ژنرال انجام داد.
هر کسی میاد اینجا باید کار ژنرال بکنه یکی میره تو اوبر کار میکنه. خود من هم به مدت یک ماه کار ژنرال کردم . یکی میره تو رستوران کار میکنه. یکی میره دلیوری (تحویل غذا ) کار میکنه. به بچه هایی که میان اینجا تاکید می کنم . نکنه تو کار ژنرال غرق شوید.با دانش کامل به اینجا آمدم کامل می دانستم. کارت اتوبوس باید از کجا بخرم و بعد از چند سفر بلیط تخفیف میخورد . از کجا باید غذای خوب بخرم. از کجا باید بالشت ارزان بخرم. شما وقتی با دانش کامل مهاجرت کنید. خیلی کمتر شوک می شوید. من قبل از اینکه بیام . فقط شش ماه سریال های استرالیایی نگاه میکردم. تا با فرهنگ و لهجه استرالیایی آشنا بشم. این امکان با وجود اینترنت هست.
من با یه خانمی که صحبت میکردم. ۲۵ سال پیش آمده بود استرالیا تعریف می کرد. بعد از حدود یک ماه، یک سوم پولش ر ا پول تلفن داده بود. که با خانواده خودش صحبت کنه. اینجا آمدم روز اول هیچ اطلاعاتی نداشتم. نگاهی آن وقت چقدر شرایط مهاجرت سخت بوده . اما امروزه با وجود اینترنت خیلی راحت شده.
اما امروز شما با کمک اینترنت و اطلاعات خوبی بود و باید از این بستر استفاده کرد. باید کامل هدف گذاری و برنامه ریزی داشته باشید. کارم چه چیزی خواهد بود من کامل میدانستم که قراره کجا خونه اجاره کنم. جامعه ایرانی کجا زندگی می کند. کجا خوبه که هم نزدیک شهر باشه و هم خیلی گرون نباشد. بلیط قطار از کجا بگیرم با این اطلاعات اگر بیایید. خیلی شوک کمتر میشه . اصطلاح غلط هست که میگه تو محیط یاد میگیریم. اما شما تو محیط خیلی سخت یاد می گیرید. اما باید اطلاعات کامل داشته باشد و با حضور در محیط اطلاعات خودتون را کامل ترکنید.
سم مهاجرت این هست که من میروم. در محیط یاد میگیرم. مثلاً برای دختر من که هشت سالشه، وقتی وارد محیط شد. خیلی سریع در محیط زبان یاد گرفت. اما برای من ۳۷ ساله دیگه خیلی سخته که در محیط خیلی چیزا رو یاد بگیرم. دخترم امد اینجا در محیط مستقر شد. و بعد از شش ماه دوست پیدا کرد و کامل زبانش راه افتاد . شما فرصت نداری زبان بخوانید. شما از روز اول باید پول تولید کنید . اگر قرار باشه شما از پول ایران بخورید. با توجه به قیمت ارز در ایران. وحشت می کنید. چون بعد از خوردن یک ساندویچ مک دونالد، باید یک میلیون تومان به پول ایران هزینه کنید. حتماً باید اینجا درآمد دلاری داشته باشید. هزینه خانواده ۴ نفره حدود چهار هزار دلار در ماه است. شما با پول ایران نمی توانید. اینجا زندگی کنید.
سوال : شما تجربه زبانآموزی تون چطوری بود. به جز دیدن فیلم های استرالیایی؟
دیدن سریال وقتی که شما از سطح متوسط به بالا برسید. خیلی خوب است. متاسفانه بعضی سایت ها هستن که میگویند. شما سریال نگاه کنید، می رود. داخل حافظه شما ، اصلا همچین داستانی نیست. موقعی کلمه وارد ذهن شما می شود. که شما کلمه را داخل جمله تشخیص دهید. وقتی وارد ذهن شما میشه. شما در جمله این کلمه را استفاده کنید. اگر من ده هزار کلمه در ذهنم باشد. اگر از آن در جمله استفاده نکنم . آن کلمه وجود خارجی در دیکشنری من ندارد. یه زمانی کانون زبان ایران کانادا میدان ونک می رفتم . سطح متوسط که رسیدین. اون موقع که باید مهارت آیلتس و الان که پی تی ای اومده . را تقویت کنی. حالا وقت اونه که شما به نمره آیلتس فکر کنید. حداقل باید به سطح متوسط بررسی . وقتی که در مرحله پیشرفته یا ادونس رسیدی.
وقتی من رفتم سراغ موسسه آیلتس تهران یک دوره ۳ ماهه رفتم آنجا و سال ۲۰۱۲ امتحانات را دادم. نمره کامل گرفتم. میتونم بگم که جسته و گریخته کلاس زبان میرفتم. عموما درگیر زبان بودم . در کنار آن سریال هم نگاه می کردم. زمانی که مهاجرت به استرالیا قطعی شد. تمام تمرکزم را برای لهجه استرالیایی گذاشتم. سریال ها و اخبار نگاه می کردم . از فرصت ادارات دولتی تو ایران هم استفاده کردم. تو ایران ادارات دولتی فرصت زیادی داریم. ان فرصت به من خیلی کمک کرد. مهمترین عامل برای مهاجرت زبان است . حتی شما متخصص هم باشید باید بتوانید تخصص خودتون را ارائه بدهید. بدون زبان هیچ کاری نمیشه کرد.
سوال: زمانی که اقدام کردید برای همسرتون هم فرم را پر کردید. یا مستقل اقدام کردید. آیا کسی همسرش هم مدرک معتبر داشته باشه امتیاز حساب میشود؟
من اطلاعات کامل خانواده را وارد کردم. اما از مدرک همسرم استفاده نکردم چون خودم امتیاز کامل را داشتم. آن زمان رقابت کمتر بود. اما در مجموع همسر هم امتیاز دارد.اما سه شرط دارد . اولاً باید رشته همسر شما در لیست تقاضای کار استرالیا موجود باشد. امتیاز آیلتس پنج و نیم باید بگیره. یک سال هم باید سابقه کار داشته باشد. اونوقت می توانید امتیاز هم از طریق همسر دریافت کنید. اما من اقدام نکردم ادعا نکردم.
سوال : آیا افراد تحصیل کرده که نمره زبان خوبی دارند آیا هنوز شانسی برای مهاجرت به استرالیا دارند؟
بله امکان پذیر است. اما سقف امتیاز ها خیلی بالا رفته است. اما کماکان سیستم اسکیل سلکت استرالیا میگوید. شما ۶۰ امتیاز داشته باشید دعوت می شوید. ولی اتفاقی که افتاده است. زمانی که آزمون پی تی ای معرفی شد. چون آزمون به صورت آنلاین برگزار میشود. و نسبت به آیلتس آسانتر است. افراد بیشتری امتیاز کسب می کنند و ۲۰ امتیاز کامل پی تی ای را دریافت میکنند. و رقابت سخت تر شده. پروسه مهاجرت استرالیا مجدد فعال شده. البته به دلیل بیماری کووید دو سالی بود که این پروسه تعطیل شده بود.
ولی روال کاری به این صورت است. که بر حسب هر مهارت میگه مثلا الکتریکال امسال میخوام ۳۰۰ تا بگیرم. بعد یک پول یا استخر دارند. آن را بررسی میکنند کسانی که بیشترین امتیاز را اخذ کردن. آفیسر میاد این ۳۰۰ نفر را از بین کسانی که بیشترین امتیاز را کسب کردند جدا میکند. زمانی که آیلتس بود ۹۰ درصد مردم امتیاز نمی گرفتند. رقابت برای کسانی که زبان خوبی داشتن راحت تر بود و ۱۰ درصد آیلتس ۷ و نیم بالا و ده امتیاز کامل را میگرفتند. اکثر امتیازها حول و حوش ۶۵ میچرخید. مثلا خود من با ۶۵ امتیاز کمتر از ۴ هفته دعوت شدم. ولی حالا چون پی تی ی اومده. حالا خیلی از بچهها امتیازش ۲۰ کامل زبان را میگیرند. اعلام میکنه شماها حائز امتیاز شده اید. اما امتیاز رقابت از ۶۵ به ۸۵ تغییر کرده. شاید شما امتیاز ۶۵ را اخذ کنید.
حائز شرایط هم بشوید. اما هیچ وقت دعوت نشوید. اون ۳۰۰ تاش از اون بالا برداشته چه بسا خیلی از افراد نمره ۹۰ داشته باشند. مثلا طرف دکترا داره. نمره آیلتس خوب داره ۱۰ سال سابقه کار داره . یعنی امکان مهاجرت است اما توسعه من به دوستان این است که زبانش خودشون را قوی کنند. الان کسی که مجرد است. ۱۰ امتیاز مثبت میگیره و کسی که متعهد حتی از دست میدهد. برای جبران این می تواند. مدارک همسرش را هم اضافه کنه. ضرر هم نمیکنه. اگر همسر شما بتواند امتیاز 59 را پی تی ای بگیرند. این موضوع می توانند ۱۰ امتیاز را جبران کنند. باز هم امکان مهاجرت است. ولی رقابتی تر و سخت تر شده.
مهندس خیلی لطف کردید. امیدوارم صحبت های من با مهندس ربانی در مورد تجربیات مهاجرت به سیدنی استرالیا برای شما مفید بوده باشد. جهت مطالعه یا تماشا ویدئوهای بیشتر در زمینه مهاجرت اینجا کلیک کنید. برای مطالعه اطلاعات بیشتر به زبان اصلی اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.