گوگل کدخدای دنیای مجازی

قدم هفتاد و یک گوگل کدخدای دنیای مجازی

قدم هفتاد و یک گوگل کدخدای دنیای مجازی

سلام به همه دوستان عزیز قله پنجم تمام شد و حالا قله ششم کسب و کار را می‌خواهیم شروع بکنیم تو این قسمت ما قرار است در مورد اینترنت، سایت، شبکه‌های اجتماعی، اینستاگرام و مسائل مختلفی تو زمینه تولید محتوا و سئو صحبت بکنیم. انواع تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، بحث‌های دیجیتال مارکتینگ و اهمیت گوگل این‌ها صحبت بکنیم حدود هفت تا هشت تا درس گام در این زمینه خواهیم داشت. تو گام هفتاد و یکم که در خدمتتان هستم می‌خواهم ابتدا در مورد گوگل صحبت بکنم.

گوگل بزرگ‌ترین موتور جستجو

بزرگ‌ترین موتور جستجو هست الان توی دنیا کسب‌وکاری که گوگل بهش بخندد می‌گویند دنیا به بیزینس او می‌خندد؛ چون اگر شما تو صفحات اولیه گوگل بیاید مطمئناً کسب‌وکارتان یعنی شاهد فروش بسیاری خواهد شد. اعتمادسازی زیادی برای مشتریان ایجاد خواهد شد همان‌طوری که خود شما خیلی وقت توی جستجو‌هایتان معمولاً به یک تا سومین جستجو اول گوگل مراجعه می‌کنید. که هفتاد تا هفتاد و پنج درصد جستجو‌ها توی اولین و دومین نمایش که گوگل انجام می‌دهد( به ما البته تو موضوع‌های مختلف محصولات و خدمات مختلف متفاوت است) خیلی وقت‌ها ما شاید تا ده تای صفحه اول گوگل هم برویم باز بکنیم و کامل تحقیقات انجام بدهیم بررسی بکنیم. ولی مبنا و مطالعات و آنالیز‌ها نشان داده بیشترین تأثیر را کسب‌وکارهایی دارند که در آیتم یک، دو و سه گوگل نمایش داده می‌شوند.

گوگل ادز چیست؟

بعضی موقع‌ها آیتم یک، دو و سه با تبلیغات می‌آیند اگر دقت کردید یک کلمه ad یا adds یا adversaytens کنار آن نمایش اولیه تا حتی نمایش پنجم، ششم می‌بینید تبلیغاتی می‌آید مخصوصاً تو کلماتی که خیلی رقابت در آنها شدید است مثل رزرو هواپیما یا قیمت بلیت هواپیما، مواردی که برند‌های بسیار قوی و بزرگ تویش کار می‌کنند. بعضی خدمات و کسب‌وکارها هست که خیلی در مورد آنها رقابت سنگینی وجود ندارد تأکید می‌کنم هرکس گوگل بهش بخندد دنیا بهش می‌خندد و امروز اگر کسی وب‌سایت نداشته باشد عملاً حرفی برای گفتن ندارد.

یک زمانی کارت ویزیت همه حرف اول را می‌زد هر کس برای معرفی خودش یک کارت ویزیت داشت امروز دیگر داشتن یک سایت اولویت برای هر بیزینسی است داشتن شبکه‌های اجتماعی مرتبط با آن کسب‌وکار بیزینس خیلی مهم است. تمام آدرس، تلفن محصولات و خدمات شما تو وب‌سایت تان، توی شبکه اجتماعی‌تان حالا می‌تواند توی یوتیوب باشد، توی اینستاگرام باشد یا فیس‌بوک، البته در ایران فعلاً اینستاگرام برند و ترند است و خیلی استفاده می‌شود. ولی فعلا اینستاگرام فیلتر شده. کلا شبکه‌های اجتماعی ساختن خانه روی یک زمینی است که سفت نیست؛

یعنی زمین مال شما نیست دقت کنید شاید خیلی‌ها تو کسب‌وکارشان در اینستاگرام خیلی موفق و برند کار می‌کنند؛ اما چه اینستاگرام فیلتر باشد یا نه، بیزینس شما حتما باید اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی را داشته باشد. موضوعی که من گفتم. نه اینکه شبکه اجتماعی بد باشد. اما بهترین راه برای بیزینس های بلند مدت و قوی داشتن سایت و کار بر بستر سایت است. این موضوع بیشتر برای ایران و بدلیل خطر فیلترینگ شبکه ها اجتماعی است.

هر لحظه امکان دارد پیج شبکه اجتماعی شما از دسترس خارج شود

ولی حتماً به این دقت بکنید که شبکه اجتماعی بعضی‌ها حتی اینفلوئنسر‌های معروف هم با رپورت که انجام می‌شود و بر اساس تعداد گزارش‌هایی که می‌شود از دسترس خارج می‌ شود. چون انواع گزارش‌ها آدم‌ها می‌توانند به آن شبکه اجتماعی بدهند مخصوصاً اینستاگرام تا آن صفحه از دسترس خارج بشود و عملاً شما تنها چیز موضوع مهمی که همیشه مال شماست و به این راحتی‌ها از دسترس خارج نمی‌شود و مطمئن است وب‌سایت است.

چطور سایت بزنیم ما که بلد نیستیم

خب الان اولین سؤالی که تو ذهن خیلی از افرادی که الان دارند این محتوا را گوش می‌کنند بیاید این است که خوب من که بلد نیستم هزینه هم نمی‌توانم بکنم الان دیگر خیلی آسان‌تر شده ده سال پیش خیلی سخت بود. هر سایتی باید کدنویسی و طراحی بشود. کم، کم قالب‌های آماده‌ای آمد مثل قالب وردپرس که خب تو دنیا الان خیلی پرطرف‌دار است تو ایران هم پر طرف‌دارترین قالب است. خیلی محتوای آموزشش تو اینترنت زیاد است و با یک هزینه‌ای مثلاً پنج تا ده میلیون‌تومانی سایت خیلی خوب و حرفه‌ای می‌تواند یک نفر برایتان یک قالب وردپرس بالا بیاورد.

حالا هزینه بیشتر بکنید. کیفیت کار بهتری می‌توانید بگیرید؛ ولی قالب‌ها خیلی الان قیمت‌هایش مناسب شده است برای بسیاری از کسب‌وکارها الان قالب‌های آماده هست دیگر عملاً فروشگاه‌ها و شرکت‌های آموزشی و خدماتی و این‌ها که دیگر در تعداد بسیار فراوانی بسیار متنوع با ظاهر‌های خیلی زیبا آمده شما عملاً از لحظه‌ای که دومِین تان(نام دامنه) را ثبت بکنید با یک متخصص اگر همراهتان باشد خودتان هم بلد نیستید شاید یک هفته، ده روز بعد بتوانید سایت تان را بالا بیاورید.منظور از بالاآوردن این نیست که دیگر بلافاصله محصول به فروش ختم بشود.کار‌های فنی‌اش و تنظیماتش انجام بشود.

راستی اول باید یک‌هاست اجاره بکنید؛ یعنی یک فضایی که شما می‌توانید بخشی از حافظه کامپیوتر مرکزی یک جایی را اجاره مکنید به زبان ساده می‌گویم اجاره است دیگر شما اگر بخواهید خصوصی باشد خب مثل خانه می‌ماند یا شما خانه را اجاره می‌کنید یا خانه را می‌خرید. معمولاً برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اصلاً توجیه ندارد و حتی خیلی از کسب‌وکارهای  بزرگ توجیه ندارد که هاست برای خودشان تهیه کنند. معمولاً هاست‌های معتبر که توی ایران هم تعدادشان خیلی زیاد است استفاده می‌کنند.

آیا می شود بدون استفاده از قالب آماده صاحب سایت شد؟

اگر وب‌سایت تحت وردپرس هم نخواهید الان سایت‌های زیادی آمدند که قالب‌های آماده دارند. اصلاً سایت آماده است شما فقط یک دومِین(دامنه) می‌گیرید بعد شروع می‌کنید به یک هزینه ثابت سالیانه می‌دهید یک و نیم‌میلیون تا پنج میلیون بستگی به کیفیت آن سایت‌ها و خدماتی که شما تقاضا می‌کنید و از فردای آن  هم عملاً ظرف بیست و چهار ساعت یا هفتاد و دو ساعت همه چیزش هم آماده است. فقط شما رنگ و شکل و ظاهر سایتتان را انتخاب می کنید. انها دومِینتان را برایتان وصل می‌کنند خودشان آموزش می‌دهند، خودشان پاسخگویی آنلاین دارند و عملاً شما حتی آن کار‌های ساده وردپرس هم انجام نمی‌دهید؛ ولی خب من ذاتاً این را توصیه نمی‌کنم کسی که هدف‌های بلندمدت و طولانی دارد بهترین چیز باز هم من قالب‌های آماده وردپرس را بهتان پیشنهاد می‌کنم؛

اما اگر کسی می‌خواهد. یک mvp یک حداقلی ببیند آقا من اگر این سایت را بزنم چطوری می‌شود و نخواهد خیلی انرژی و وقت بگذارد و مسائل فنی را هم بلد نیست سایت های زیادی مثل وبزی یا پورتال، شاپ فا و کلی سایت هستند که شما راحت می‌روید آنجا یک درخواست می‌زنید نمونه قیمت‌هایشان و نمونه کار‌هایشان همه گذاشته است بستگی به سبک‌کاری‌تان شما یک حداقلی ارائه می‌دهید؛ یعنی شروع  می‌کنید محصولاتتان را گذاشتن و ظرف یک هفته، ده روز از لحظه‌ای که درخواست بزنید و دومِینتان فعال کردید و وصل کردید دومِین تأکید کنم همان نام است دامنه شما یا نام سایتتان است. بعد شروع می‌کنید محصولاتتان را تو سایت خودتان به فروختن، بعد از یک سال اگر دیدید فروشتان خوب بود و بعد از یک مدت کوتاه‌تری خب می‌روید انتقالش می‌دهید به یک قالب وردپرس یک سبک دیگر که خیلی آسان‌تر از همه این‌ها هست.

اگر نمی خواهید اصلا سایت بزنید چکار کنید

باید از سایت‌های مارکت پلیس مثل دیجی‌کالا استفاده کنید. دیجی‌کالا بخش سِلِر (فروشنده) دارد می‌روید بخش فروشندگان دیجی‌کالا آنجا شما محصول و خدمتتان را در دیجی‌کالا شروع می‌کنید به فروختن، کارها خیلی خیلی آسان شده، حالا شما می‌بینید؛ و بررسی می کنید. آیا من  این محصول را می‌توانم بفروشم یا خیر دیگر وقتی که تو دیجی‌کالا کسی نتواند چیزی را بفروشد با آن قدرت برندینگ و توانایی‌هایی که دیجی‌کالا در ایران دارد. پس اگر آنجا واقعاً شما نتوانید بفروشید عملاً سایت خودت را هم بزنی به فروشی ختم نخواهد شد.

این‌ها انواع روش‌هایی که شما می‌توانید کار بکنید و وارد دنیای مجازی بشوید البته این که من تأکید کردم شبکه‌های اجتماعی خیلی ساختار قوی ندارند نه این نیست که شما آنجا فعالیت نکنید ولی گفتم شالوده و پی و اساستان را توی سایت بریزید؛ یعنی شبکه‌های اجتماعی خیلی می‌توانند به فروشتان کمک بکنند. ولی یک روزی به هر دلیلی مثلاً صفحه اینستاگرامتان یا کانال یوتیوب تان اگر از دسترس خارج شد تمام زحمات شما به هدر می رود. اما سایت شما همیشه مبنای اصلی کارتان باشد.

شبکه های اجتماعی در بخشهای مختلف قیف فروش کمک می کنند؟

شبکه های اجتماعی می توانند در ابتدا قیف فروش مشتری برای شما جذب بکنند و مشتری‌های زیادی را به سایت تان انتقال بدهند. دقت بکنید شما رو سایت است که می‌توانید نماد اعتماد بگیرید، آدرس ثبت بکنید، درگاه بانکی رسمی داشته باشید و مطمئناً مشتری حتی یک کالا ارزان هم بخواهد بخرد روی وب‌سایت بسیار آسان‌تر از یک شبکه اجتماعی یا یک صفحه اینستاگرام خرید می‌کند. البته الانخیلی از مردم بر روی شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام دارند خرید و فروش می کنند. کلاهبرداری هم متأسفانه زیاد اتفاق می‌افتد معمولاً خدمات و محصولات گران‌قیمت توی صفحه اینستاگرام خیلی خریدوفروش نمی‌شود شما تا یک رنج قیمتی آنجا خوب فروخته می‌شود. مثلاً یک لپ‌تاپ پنجاه میلیون‌تومانی را عرفاً نمی‌روید از یک صفحه اینستاگرام بخرید. اگر فردا پولتان رفت کسی پاسخگو نیست؛

ولی از یک سایت که نماد اعتماد دارد و درگاه رسمی بانکی و مجوز دارد، عکس‌هایشان، آدرس و گواهینامه ها یا مجوزهای آنها بر روی سایت موجود است. تو سایت شان تلفن و این‌ها دارند.راحت‌تر خرید می‌کنید امیدوارم توی این درس خیلی سریع گفتم این بخش در گام هفتاد و یکم بسیار گسترده است بسیار گسترده است تأکید می‌کنم گوگل کدخدای دنیای مجازی است و حتماً باید هوای گوگل را داشته باشید. همیشه گوگل اطلاعاتی از شما دارد که خانواده درجه یک شما از شما ندارند شما سؤال‌هایی از گوگل می‌پرسید و آن پاسختان را معمولاً تهیه می‌کند که شاید بعضی از آن سؤال‌ها را از خانواده درجه‌یک تان نپرسید امیدوارم این گام برایتان باارزش بوده باشد و مفید بوده باشد باز اگر دوستان سؤالی داشتند تخصصی‌تر خواستند در مورد این مسائل که مطرح کردم مشاوره بگیرند لطفاً به من پیام بدهید روز خوبی داشته باشید.

امیدوارم قدم هفتاد و یک گوگل کدخدای دنیای مجازی برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

ممنون می‌شوم که از کانال یوتیوب saeidkazemi بازدید بفرمایید و این محتوا‌ها را به دوستانتان هم معرفی بفرمایید. لطفا کامنت و ارسال بازخورد را فراموش نکنید. شما فارسی زبان عزیز از هر جای دنیا در مورد هر موضوعی از مسائل کسب و کاری و بیزینسی تا زندگی تجربه دارید. یک درخواست لایو برای من ارسال کنید. یا یک ویدئو یا پادکست ۱۵ تا ۴۵ دقیقه ای برای من ارسال کنید. تا بنام خود شما و با امکان معرفی کسب وکار خودتان بر روی سایت سعید کاظمی بارگزاری کنم. برای مطالعه قدم هفتاد آزمون دهم اینجا  کلیک کنید و برای مطالعه قدم هفتاد و دوم ایجاد ارزش با تولید محتوا اینجا کلیک کنید. اگر علاقه مند هستید. که درسهای کامل آموزش کسب و کار به زبان ساده و رایگان بهره مند شوید.اینجا کلیک کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *