https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/11/۲۰۱۵۰۵۱۳_۰۸۲۱۰۸.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-11-02 11:03:572023-12-01 17:06:56تجربیات خرید، اجاره و گواهینامه ماشین در دبی
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20221208_143055.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-11-02 10:52:402023-12-01 16:55:00هزینه های زندگی در دبی (بخش دوم)
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/11/DSCF3286.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-11-02 10:44:432023-11-07 22:49:31هزینه های زندگی در دبی (بخش اول)
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/10/۲۰۱۵۰۵۱۳_۰۷۵۲۱۳.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-10-27 11:56:382023-11-07 22:49:36تجربیات اجاره خانه در دبی (بخش دوم)
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/10/۲۰۱۵۰۵۱۱_۱۶۱۴۳۴.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-10-27 11:52:262023-11-07 22:50:07تجربیات اجاره خانه در دبی (بخش اول)
برای تماشا ویدئو کامل تجربیات تحصیل در اتاوا کانادا (بخش هشتم) روی ویدئو ذیل کلیک کنید.
برای شنیدن پادکست کامل تجربیات تحصیل در اتاوا کانادا (بخش هشتم) روی پادکست ذیل کلیک کنید.
تجربیات تحصیل در اتاوا کانادا
سلام به همه دوستان عزیز خیلی خوشحالم که همراه من هستید تو بخش آخر در خصوص تجریبات زندگی در شهر اوتاوای کانادا با احمد آقا پسرعموی خودم همراه شما عزیزان هستیم بیشتر در بخش آخر میخوایم در خصوص تجربیات تحصیل در اتاوا کانادا صحبت کنیم. همسر ایشون ویزای تحصیلی گرفتن برای شهر اوتاوا در رابطه با ساعتهای تحصیل و اینها سوالات مختلفی آماده کردیم با من همراه باشید. سابسکرایب یوتیوب من فراموش نشه حتماً حمایت کنید تا بتونم با فارسی زبانان عزیز بیشتری صحبت کنم مصاحبه کنم تجربیاتشون رو به شما انتقال بدم بفرمایید درباره تحصیل صحبت کنیم.
سلام در خدمتتان هستم، برای بحث تحصیل که ما حسابی این رو درک کردیم در خصوص تایمهای آن خب میدانم خانمم درگیر کلاسهایی که بودن برای ارشد فکر میکنم حدود 30 واحد درس دارند که باید اینها رو بگذرانند بستگی به انتخاب واحدی که دارند ترم اولش خوب بود؛ چون بههرحال ما یک کم دیر هم رسیدیم، تعداد واحد کمتری داشت باتوجهبه اینکه ما یک کم دیر رسیدیم مجبور شد یک سری از درسهاش رو حذف کنه و یک کم سختگیر بود یکی از اساتیدشان به دیر رسیدن و دو جلسه بیشتر غیبت کرد؛ چون درس یک و نیم واحدی بود فکر میکنم،
مجبور شد حذفش کنه. ترم اول میخوام بگم که سبکتر بود؛ ولی ترم بعدش که 9 واحد داشت زمان امتحانش که میشد واقعاً ما دیگر درست حسابی همدیگر رو نمیدیدیم و من با پسرم کلاً بودم؛ چون کلاً کلاس هاشون بعضی از روزها ساعت دو شروع میشد تا ساعت 10 شب، 11 شب کلاس هاشون بود و این کلاسهایی که میگم ممکنه مثلاً دو تا سه تا کلاس به هم متصل بود که کلاس هاش تقریباً 2 ساعت، 2.5 ساعت، 3 ساعت کلاس هاشون هر تایم دار.
چه روزهایی تو طول هفته در کانادا سر کلاس می روند؟
بستگی به نوع برنامه شون بود، دیگر چیزی که خودش انتخاب میکرد سعی میکردیم کلاسها رو تا جایی که راه داشت بذاره اون سه روزی که من آخر هفتهها بیکار بودم که باز من پیش پسرم باشم و راحتتر به درسهای خودش برسه معمولاً آخر هفتهها میذاشت ولی باز بعضی روزها مثلاً دوشنبه بود و اول هفته بود که سخت بود واسمون ولی در کل باز زمان امتحاناش هم که شده بود تقریباً همین حالته دیگر، چون درساشون اینطوری بود که علاوه بر آزمونی که دارن، بعضی درسها آزمون بود که امتحان باید میدادن سر جلسه میرفتن ولی اکثر کارهاشون کارهای گروهی بود میتینگ داشتن و میگم بعضی روزها اصلاً همدیگه رو نمیدیدیم چون کلاً داخل اتاق نشسته بود و کاملاً درگیر درس بودن میتینگهای گروهی داشتن باید کارهاشون رو انجام میدادن، پروژههایی که داشتن، خیلی روی این محور بود بیشتر پروژه محور بود.
یعنی 30 واحد در ترم تحصیلی کارشناسی ارشد، 30 ساعت در هفته کلاس میرفت؟
نه 30 واحد 30 ساعت که واقعیت محاسبه نکردم ببینم چندساعته ولی درس هاشون 3 واحدی، 1.5 واحدی داره درسهای سهواحدی فکر میکنم دو تا 6 ساعت بعضی از درس هاشون در هفته کلاس داره یعنی چون بعضی اساتیدشان اینطوری هستند که دو هفته دو تا سه ساعت دارند و یک هفته سهساعته ست باز یک هفته ششساعته ست، اینجوری چیدن که تا آخر ترمشان جابهجا میشه. درسهای یکواحدی ساعاتش کمتره 1.5 ساعت، دو ساعت هست. درس 1.5 واحد چون نصف هست 3 واحد نیست تقریباً نصف ترم هم تمام میشه پروژهاش رو هم تحویل میدن تقریباً 1.5 واحد دیگر رو تنظیم میکنن که در ادامه اون بیفتد که نصفنصف ترمشان رو حساب میکنند.
هزینه تحصیل برای فوقلیسانس در اتاوا کانادا چه مبلغی هست؟
مدیریت مهندسی میخوانند برای مدیریت مهندسی برای دو سالشان چهارتا ترم تقریباً 44 تا 45 هزار تا باید پرداخت کنه، هزینههای جانبی هم داره هزینههای بحث رفتوآمدشان که اینها روی شهریه تقریباً حدود 400-500 دلار برای بحث رفتوآمد خود دانشگاه می گیره خواهناخواه، باید اون مبلغ رو پرداخت کنه چون بهتون کارت عبور و مرور که بتونن از سیستم حملونقل استفاده کنند یه کارت براشون صادر میکنند و هزینهاش هم میگیرند برای کل امورات در طول چهار ماهشون مثلاً 400 دلار بابت اون که روی شهریه ست، بعضی از درس هاشون نیاز به خرید یک سری جزوات خاصی هست، دورههای خاصی هست که باید تهیه کنند اونها هم هزینههایی داره حتی شده بود بعضی از دورهها 100 دلار تا 200 دلار آمریکا مجبور بوند یک سری خریدهایی انجام بدن. این چنین هزینههایی وجود داشت.
برای فاند تحصیلی در اتاوا کانادا کسی اگر اینجا نتونست بگیرد اونجا شانسی داره اگر تلاش کنه، سختکوشی کنه؟
یک نکته خیلی خوبی که گفتیم بگم برای این موضوع خیلی از دوستان میان و می توانند با اساتید وقتی که رسیدن تو برنامه خودمان هم بود فعلاً گفتیم اقدام کنیم بریم اونجا بعد اونجا با اساتید صحبت میکنیم خیلی از دوستان داخل ایران هم اقدامکردن و اونجا با اساتید صحبت میکنن چون اساتید فاوندی دارن و هنوز از اون مقدار فاوندشون باقی مونده موافقت میکنن و بعد برای بعضی از درسها بعضی از دانشجوها رو انتخاب میکنن و یه مقداری نظر میگیرن نه کل سال و کل شهریه رو ولی ممکنه مثلاً بگن 7000 تا 8000 تا بهشون اسکالرشیپ میدن و این خیلی کمک بزرگی هست.
دانشگاه یک سری کارها میذاره مثلاً میرن مراقب امتحانات میشن میرن اونجا دانگشاه یه مبلغی پرداخت میکنه نمیدونم ساعتی 20 دلار، 30 دلار، مبلغش رو دقیق نمیدونم ولی این کمکها هم از طرف دانشگاه هست که اگر شما بتونید انتخاب کنید میتونید برای اون هم اپلای کنید و درواقع از خود دانشگاه هم داشته باشید چون کار دانشجویی هم زیاده یعنی اونا بتونید اقدام بکنید از خود دانشگاه میتونید کار داشته باشید و با اساتید حتی کار کنید و پروژههایی هست بعضی از اساتید نمیرسن و میسپارن به دانشجوهایی که مثلاً نخبه هستن، خیلی از بچهها.
این دقیقاً الان یادم اومد دنبال اینن که نمره اول اون ترم رو بگیرن یا اون درس رو اگه داشته باشن خود استاد به نفرات اولی که نمره اون درس رو گرفتن ترم بعد از اون دانشجو استفاده میکنه و بهشون یه مبلغی پرداخت میکنه و اونها کمک میشن به خود استاد و دستیار میشن و خیلی از مواقع بهشون کمک میکنن و درآمد خوبی هم داره. کمک هزینههای هست براشون.
من شنیدم ورزشکار بودن هم امتیاز داره بعضی دانشگاهها کسایی که متخصص رشته ورزشی هستن بهشون فاوندهای خوبی میدن و خیلی حمایت میکنن دانشگاهها.
موضوع کلی برای ورزشکارها، من هم شنیدم حتی برای خود موضوع ویزا گرفتن و این موارد که اصلاً دولت کانادا یا خیلی از کشورهای دیگر نخبههای ورزشی و مدالآورهای ورزشی رو جذب میکنند؛ ولی برای دانشگاه صددرصد مطمئن نیستم؛ ولی این موضوعی که شما گفتید رو شنیدم و هست که برای ورزشکارها…
کار تو خود محیط دانشگاه در کانادا هم امکانپذیر هست؟
منظورتان از کار تو محیط هست. 20 ساعت اجازه کار دارن دیگر هر دانشجو میتونه 20 ساعت کار کنه، اون 20 ساعت رو میتونه تو محیط خود دانشگاه کاری هست؟
آره دقیقاً همین موضوع کار دانشجویی که گفتم دقیقاً داخل دانشگاه هست و میتوانید.
سهمیه 20 ساعتشان رو ندارند؟
یک نکته خیلی خوبی که هست شما داخل دانشگاه هرچقدر کار کنید از اون سهمیه 20 ساعت کم نمی شه یعنی مثلاً محدودیتی بابت کار دانشجویی نیست و شما میتوانید اونجا کار کنید؛ ولی اون 20 ساعت باز جداگانه خارج از دانشگاه یک کار جنرال یا هر کار دیگر ای که تخصصی داشته باشید میتونید کار کنید خود دانشگاه همکار هست؛ یعنی واقعاً دنبالش باشید میگم مهمترین مسئله کار با خود اساتید که گفتم موارد بوده که شنیدم بچههایی که دنبالش بودن همکلاسیهای خانمم یا همدانشگاهیهای خانمم دیدم که این موارد رو انجامدادن چون من اطلاعات دقیقی دراینخصوص ندارم؛ چون بیشتر خود خانمم درگیرش بوده ولی…
ترمها در کانادا از کی شروع میشود؟
ترمها از 9 شهریور میشه تقریباً نهم شهریور گفتم، فکر کنم با 9 سپتامبر اشتباه گرفتم یا فکر میکنم 9 سپتامبر شروع می ود. من اشتباه گفتم 9 شهریور. 9 سپتامبر کلاس هاشون شروع میشود. الان حضور ذهن ندارم چندم شهریور هست.
مثل ایران هست دیگر تقریباً
9 سپتامبر کلاسها، حتی مدارس هم همینطوری است؛ یعنی مدرسه شون برای پسرم 9 سپتامبر مدارس شروع میشود، دانشگاه هم 9 سپتامبر کلاس هاشون شروع میشود.
چند ترم طول میکشه یعنی ترمشان 4 ماهه مثل ایران است؟ دو تا چهار ماه میرن؟
بله حتی ترم تابستانی هم خیلی از بچهها بودن که رفتن دنبالش ترم تابستانی هم کلاس برداشتن که بتوانند سه ترمه تمام کنند؛ یعنی این قابلیت هم وجود دارد؛ ولی اینکه شما بری زودتر تمام کنی یا اینکه سریعتر برداری مثلاً قبلاً اینجوری بود که من این درس رو الان بردارم شهریه الان کمتره شهریه ثابت بدم، نه فرقی نمی کنه دانشگاه متأسفانه کل پول اون 45 هزار 44 هزار یا هر مبلغی که هست برای کل اون دوسال رو ازت میگیره حالا شما چه سه ترمه تموم کنی، دو ترمه تمام کنی…
هرکسی قصد بهدستآوردن تجربه کار کانادایی و محلی داره بهتره طول نکشد.
آره بعضیها دنبال این هستند که زودتر تموم کنند برن تو بازار کار ما گفتیم نه بگذاریم 4 ترمش تمام شه.
میشود طول تحصیل فوق لیسانس را کانادا 5 ترمش هم کرد؟
5 ترم رو فکر میکنم محدودیتی ندارد، چون بعد از اینکه شما دو سال تحصیل کردی مدتزمان تحصیلت حالا اگر بیشتر از یک سال باشه، یک سال به شما اجازه کار میدهند بعد از تحصیل ولی برای دو سالهها شما که ارشد دوساله میگیری، سه سال به شما اجازه کار میدهند؛ یعنی مجوز میدهند که بری دنبال کار بگردی دو سال که فارغالتحصیل شدی بعد از اون هم به شما مجوز میدهند که شما…
یعنی ویزای دوساله به پنج سال تمدید شد.
بله به 5 سال تمدید میشود
خب نکته دیگر ای در مورد تحصیل در اتاوا دارید بگید؟ فکر کنم همه موارد رو پرسیدم.
سعی کردم همه موارد رو بگم، اگر موردی بود در خدمت شما هستم.
در این 8 ویدئویی که ضبط کردیم و تجربیات احمد آقا رو با همدیگر مرور کردیم خیلی مسائل مختلفی هرچه به فکرمان رسید که شاید برای یکنفری که علاقه داره بره تحصیل کنه و با ویزای تحصیلی بره از صفر تا صد صحبت کردیم دعوت میکنم همه ویدئوها رو از ابتدا تماشا کنید یوتیوب ما رو سابسکرایب کنید من متن و پادکست صحبت ها را سایت هم گذاشتم دوستانی که داخل ایران هستند به فیلترشکن دسترسی ندارند دسترسی به یوتیوب ندارد به سایت saeidkazemi.ir هم می توانند مراجعه کنند اونجا هم تمام ویدئو ها با متن و پادکستش قرار داره پادکست ویدئوها دی یوتیوب قرار می گیره امیدوارم برای شما مفید بوده باشه.
برای تماشا ویدئو کامل تجربیات یادگیری زبان و هزینه های زندگی اتاوا کانادا (بخش هفتم) روی ویدئو ذیل کلیک کنید.
برای شنیدن پادکست کامل تجربیات یادگیری زبان و هزینه های زندگی اتاوا کانادا (بخش هفتم) روی پادکست ذیل کلیک کنید.
سلام به همه دوستان عزیز تو بخش هفتم هستیم تجربه زندگی تو اوتاوای کانادا رو داریم با هم بررسی میکنیم امیدوارم 6 بخش قبلی براتون مفید بوده باشه و جزئیات خیلی زیادی صحبت کردیم،
مسائل خیلی زیادی صحبت کردیم، شاید نکاتی هم ازدسترفته باشه حالا انشا الله تو کانال یوتیوب من سؤال کنید من در ادامه از احمد آقا خواهیم پرسید، راه ارتباطی ایشان هم من تو تمام محتوا قرار میدهم، در کانال یوتیوب حتماً قرار میدهم، کانال یوتیوب ما رو سابسکرایب کنید از من حمایت کنید حتماً تجربه و دانشی درباره زندگی، تحصیل، کار در داخل ایران حتی در خارج از کشور هر چیزی که به درد یک نفر یک فارسیزبان در هر جای دنیا بخورد من خوشحال میشم با من به اشتراک بگذارید و بتونیم با این تجربیاتمان راه دیگران رو روشن کنیم. در بخش هفتم بیشتر در مورد تجربیات یادگیری زبان صحبت میکنیم و هزینههای زندگی تو شهر اوتاوای کانادا.
سلام مجدد، بحث زبان که یکی از واقعاً اصلیترین مسئله ست و یک چیزی هست که نمیشه ازش فرار کرد و ویدئوی قبلی هم اشاره کردیم،
الان دارم بعضی از دوستان رو که همهاش دنبال کار با نفر ایرانی هستند که با اونها کار کنند؛ چون بحث زبان وجود داره و اونجا هم بالطبع کلاس زبان میرن ولی همین ترس وجود داره و تاثیر می کذاره روی یادگیری، ما واقعیتش خودمان داخل ایران خب خیلی کلاس خصوصی و این موارد رفتیم، مخصوصاً خود خانمم کلاس میرفتن و حتی نمره آیلتس خیلی خوبی هم داشت؛ ولی وقتی وارد محیط میشی میبینی که نه حتی میگم دوستانی بودن با نمره آیلتسهای 9 حتی بودن، وقتی اومدن اونجا تو محیط که قرار میگیری میبینی نه یک اتفاقاتی میفته اونجا یعنی یک چیز جدیدی واست اتفاق میفته.
که اونها به دردت نمی خوره، نه که به دردت نخوره،، 100% مفیده ولی چیزی که برای من اتفاق افتاد، فهمیدم و تجربه کسب کردم که این کلاسهای این موارد میتونه روی دامنه لغاتتان کمک کنه ولی همان جوری که خودتان میدانید بعضی از کلمات هرکدوم خودتان میدانید تو جای خودش باید استفاده شه این رو ما زمانی میفهمیم که تو محیط قرار بگیریم؛ یعنی ما یک سری موارد رو مثلاً کتابی یا تئوری داخل کلاسها این ها رو یادگرفتیم؛ ولی داخل محیط میری میبینی نه اینی که اونجا یاد گرفتی نمیتونی.
اینجا استفاده کنی و میفهمی خود اون کانادایی اون native که اونجا هست چه کلماتی استفاده میکنه و اونها رو استفاده میکنی و این خیلی خوبه ولی من مهمترین چیزی که به خیلی از دوستان میگم اینجا دامنه لغات خیلی مهمه یعنی هرچی بیشتر لغات یاد داشته باشیم، بیشتر به درد میخوره و یک چیزی هم هست این است که رو این موضوع تمرکز نگذارند که میرم اونجا یاد میگیرم، هر چی آدم اینجا زبانش قویتر باشه واقعاً اونجا خیلی کارها براش زودتر، هزینه هات، پروسه کار پیدا کردنت و همه موارد تاثیر داره، 100% هم تاثیر داره.
یعنی نمیتونی بگی تاثیر نداره ولی از اون ور هم اونجوری نیست که من بگم بلد نیستم نمیتونم برم سر کار نمیتونم این کار رو انجام بدم اینطوری اصلاً نیست یعنی که طرف بخواد ناامید بشه واینها بعضی از کارها هستن اگه شما میخوای بری سرکار، کاری رو میخوای انتخاب کنی واقعاً با مشتری سر و کار نداشته باشی آره! مثلاً بعضی از کارها هست Customer service داره شما باید اونجا با مشتری صحبت بکنی، اولین نکته ای که اونجا با شما صحبت میکنه دانش اولین چیز براش زبانته که بررسی میکنه، وقتی میبینه زبانت خوب نیست بالطبع اون شغل رو از دست میدی!
ولی بعضی از کارها نه، یه کاری که شما نشستی خودتی با کامپیوترت و با یه نفر مثلاً سرپرستت در ارتباطی، شرکت میببنه اون کاری که من ازت میخوام رو بلدی، اون چیزی که میخوایم رو میتونی، کارمون راه میفته! زیاد اونجا خیلی دانش زبانش، 100% تاکید نمیکنه که شما باید این رو بلد باشی. این موارد رو باید یه نفر حتماً مد نظر قرار بده ولی دامنه لغات خیلی تاثیر داره، دامنه لغات رو مد نظر قرار بدن اینحام بیان که اونها رو ازش استفاده کنن خیلی کمکشون میکنه.
رزومهنویسی برای پیدا کردن کار در کانادا رو گفتی؟
یک نکته مهمی که از ویدئوی قبل جا مونده بود حیفم اومد که نگم خودم خیلی درگیرش بودم و حتی خودم و خانمم وقتی داشتیم اپلای میکردیم برای کار تخصصی که بخواهیم پیدا کنیم و خودمم هنوز هم درگیرش هستم و فهمیدم که چه کاری بکنم،
خانمم که حالا برای بحث کارآموزی دانشگاه دنبال کاری هستند که بتوانند کارآموزی برن یک جایی رو بتونن اپلای میکنند خودم هم کار تخصصی رو دنبالش هستم که بتونم کار تخصصی خودم رو اون چیزی که دانشش رو دارم بتونم از آن استفاده کنم و اونجا کار کنم، رزومهنویسی اون چیزی که اینجا بهعنوان رزومه داریم، اونجا کاملاً متفاوت است. اوایل میآمدیم رزومهای که داشتیم رو داخل یک سایتی بارگذاری میکردیم گفتیم خب این رزومه منه من این تجربیات رو دارم و خیلی از دوستان منتظر بودن ببین نه یه روز گذشت دو روز گذشت خبری از اون شرکت نمیشد چرا؟ من 100 جا 200 جا اپلای کردم رزومه فرستادم؛ ولی هیچ خبری نمیشه. اونجا موضوعی که هست من اوایل فکر میکردم نه واقعیت نداره بعد دیدم همین حالتی هست، کلاً رزومه شما اول با کی وردهای کامپیوتر بررسی میشه،
هوش مصنوعی هستش
دقیقاً، کی وردهایی، اون دیتیلی که داخل اون جا نوشته شده مثلاً مواردی که اون شغل نیاز داره شما این تخصص رو داشته باشید، اگر تخصصی که این شغل میخواد داخل رزومه شما اشاره نشده باشه اصلاً رزومه شما انتخاب نمیشه برای مرحله بعدی و حتماً باید دقت کنید اون شغلی که شما میخواین مثلاً در مورد رشته خودم میگن من مهندسی صنایع میخوام باید برنامهریزی بلد باشه باید اینجا کارکرده باشه، با فلان پیمانکار کارکرده باشه، دقیقاً تکبهتک اون کلماتی که اون کلماتی که اونجا نوشته شده باید داخل رزومه شما وجود داشته باشه تا کامپیوتر بتونه اینها رو استخراج کنه و بیاره بالا، یعنی در این حد بهتون بگم که 85% باید مطابقت داشته باشه رزومه شما با اون Description jub که اونجا هست و این 85% به بالا رزومه شون انتخاب میشه میره برای مرحله بعد که ببینه رزومه شما بیاد بالا.
بعد تازه وارد مصاحبه بشه، یعنی رزومه اول خیلی مهمه که بتونید بر اساس اون رزومه تون رو ویرایش کنید و اپلای کنید برای کارها.
موضوع بعدی، چون میخواستم تو این ویدئو یک مقداری فشردهتر همه موضوعات رو به هم وصل کنیم بحث هزینههای زندگیه، کلاً خانواده سهنفره تو اوتاوا چقدر هزینه اره؟ یک خانه نرمال همه چیز متوسط جامعه رو در نظر بگیرید.
اگر بخواهیم نرمال روبهپایین رو در نظر بگیریم برای زندگی اول، سال اولی که داریم میریم حداقل برای خانواده سهنفره تو کف ترین حد ممکن در دارم نظر میگریم؛ چون بالطبع خب بیشتر هم میشه ماهی 500-600 دلار باید هزینه خوردوخوراک در کمترین حالت، و قبضهای موبایل و قبضهای اینترنت هست خانه چون بدون اینها بعضاً نمیشه باید داشته باشیم، اینترنتهای خانه مون بین 45-50 تا 60 دلار هست خود این مبالغ جابهجا میشه بستگی به اون جایی که شما ازش اینترنت خریدی متفاوته، هزینههای موبایل هست اون هم تو همین رنج 50-60 دلار هست.
هر موبایل 50 دلار هست؟
طرحهایی هست که مثلاً ما اول که رفته بودیم دو نفرمون 80 دلار اینترنت خونمون تقریباً تو یک سال اینترنت دو نفرمون پرداخت میکردیم، دو نفرمون 80 دلار بود اینی که میگم با تکستش هست؛ چون مبالغی که اون اول میری یک قیمتی بهتون میگن همیشه باید مدنظر داشته باشید اون قیمتی که بهتون میگن مثلاً 50 دلار 60 دلار، قبضی که برای شما میاد 80 دلار هست؛ یعنی مالیات اضافه میشه یعنی همیشه اون مالیات رو مدنظر داشته باشید. الان یک طرح دیگر من انتخاب کردم برای موبایل 50-60 دلار هزینه موبایل هست، اگر ماشین داشته باشی باز خود ماشین یه سری هزینههایی خود ماشین داره مهمترین هزینههای ماشین و چیزی که خیلی زیاد هم هست بحث بیمه ماشین هست که من ماشین کارکرده گرفتم تقریباً 220 دلار بابتش ماهیانه پول بیمهاش هست که پرداخت میکنم اگر ماشین صفر بگیری مبلغ بالطبع بالاتر خواهد بود دلیلش هم اینه که چون اونجا سابقه رانندگی رو نگاه میکنن، سابقه رانندگی که شما از زمان ورود دارید؛ چون ما سابقه رانندگی ندارم مبلغ بیشتری باید پرداخت کنیم تا 300 دلار، 3350 دلار هم هست که بچهها ماهیانه دارن بابت این مبلغ میدن.
آب و برق در اتاوا چقدر هزینه دارد؟
هزینه آب و برق حالا یک موضوعی است که برای استان انتاریو هست و چیزی من تا الان دیدم تو دوستانی که خانه اجارهکردن هزینه آبی پرداخت نمیکنی و آب تمام رایگانه، پولی بابت آب نمیگیرن و روی خود خانه هست برای بحث برق و گرمایشی که تو خانه استفاده میشه بستگی به قراردادهایی داره که داخل خانه میبندین من قراردادی که برای خودم اتفاق افتاد هیچ هزینه ای بابتش پرداخت نمیکنم همون 1810 دلاری که بابت اجاره دارم میدم هزینه سرمایش که نداره، بحث گرمایش و پول برقش با خود خانه هست و کرایه هست و من هیچ مبلغی بابتش نمیدم آب رایگانه ولی بعضی از دوستان هستند که مثلاً کرایهخانه این روش نیست و بحث آب و برق نیست و بابت برقشان تقریباً اگر زمان پیک نباشد تو ماههایی که از برق خیلی استفاده میکنن از هیتر استفاده میکنن، حدوداً بین 60-70 دلار حتی 100 دلار هم هست که موضوعی که برای پول برق میدن برای دانشجوها خب اینجا کمک میکنه و یک مبلغی بهشون پرداخت میکنه، پرداخت همچون ما خودمان استفاده نکردیم شنیدم حالت تخفیف هست رو حسابشون میمونه 50 دلار 60 دلار که هرچقدر هم استفاده کنن اگر بیشتر از اون مبلغ شد که باید پرداخت کنن اگر هم نبود تو حسابشون میمونه ماههای بعد فکر میکنم استفاده میکنن. بابت پول برق دولت کمک میکنه به دانشجوها.
هزینه مدرسه در اتاوا چقدر است؟
مدرسه هیچ هزینهای نداره واقعیتش، هیچ مبلغی نه بابت خود مدرسه پرداخت کردیم و نه بابت اتوبوسش هیچگونه هزینهای پرداخت نکردیم.
اصلاً کانادا مدرسه غیرانتفاعی یا بین المللی دارد؟
غیرانتفاعی، شنیدم یک سری مدارس هستن خصوصی و… در مورد هزینه هاش اطلاعی ندارم؛ ولی فکر میکنم؛ مثلاً میگم بعضی از ایرانیها تو اوتاوا نیست تو تورنتو من شنیدم مدرسه ایرانیها هست که خود ایرانیها می خوان بچه شون بره اونجا فارسی یاد بگیره، شنیدم؛ ولی واقعیتش در مورد این صددرصد مطمئن نیستم؛ ولی بعضی عربها هم شنیدم اونجا مدرسه دارن ولی اینکه 100% بگم در مورد مدرسه غیرانتفاعی و اینها واقعیتش اطلاعی ندارم؛ چون مدرسه دولتی هست و دولتی هاش هم خب خیلی…
خیلی مزیته مثلاً تو دبی شاید 200 مدل مدرسه خصوصی داریم و عملاً ما چیزی به نام رایگان برای خودی هاشون دارن برای کسایی که پاسپورت اماراتی دارن رایگانه ولی 200 تیپ مدرسه مختلف بین المللی هست، انواع زبانها حتی مسیحیت هم من دیدم اونجا مدرسه داره و آزاد هست.
تو مدرسه هیچ محدودیتی وجود نداره که بگیم تو مدرسه داریم میریم همه شون مهاجر باشن، کانادایی و خود کسانی که مهاجر هستن تو همون مدرسه هستن و امکاناتی که ارائه میدن همه بهصورت مساوی هیچ گونه تفاوت و هیچ گونه مسئله این نیست.
تو بخش آخر میخوایم تجربیات احمد آقا درباره تحصیل خانمشون صحبت کنیم متأسفانه شرایط مهیا نشد مستقیم با خانمشون صحبت کنیم درباره تحصیل فوقلیسانس صحبت کنیم.
برای تماشا یا شنیدن پادکست صحبت ها یا اگر علاقه مند به مطالعه بقیه مصاحبه های من با احمد آقای کاظمی هستید. روی لینک های ذیل کلیک کنید.
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/09/تجربیات-یادگیری-زبان-و-هزینه-های-زندگی-اتاوا-کانادا-.jpeg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-09-03 18:29:062023-09-08 09:27:11تجربیات یادگیری زبان و هزینه های زندگی اتاوا کانادا (بخش هفتم)
برای تماشا ویدئو کامل تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (پیدا کردن کار و موارد مرتبط) بخش ششمروی ویدئو ذیل کلیک کنید.
برای شنیدن پادکست کامل تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (پیدا کردن کار و موارد مرتبط) بخش ششم روی پادکست ذیل کلیک کنید.
سلام به همه دوستان عزیز با من، سعید کاظمی همراه هستید در ششمین بخش از تجربیات زندگی و کار در کانادا، میخوایم در مورد کار و همه موارد مرتبط با آن با اقا احمد صحبت بکنیم.
سلام عرض میکنم خدمت شما و مخاطبینتون برای بحث کار خب یک موضوع خیلی مهم و واقعیتش چالش خیلی بزرگی برای خود من بود؛ یعنی یه نگرانی خیلی بزرگی واسه من بود و این رو بگم که از همون ایران من خودم رو آماده برای هر اتفاقی کرده بودم. یه نکته خیلی مهمی که من خیلی دوست داشتم این رو حتماً بگم به همه دوستانی که خب خیلیها از دوستان خودم به من زنگ میزنن دراینخصوص راهنمایی میخوان یه نکته ای رو همون اول بهشون میگم که حتماً قبلش خودتون رو آماده کنید برای کار اینجا که مثلاً میاین، برای من خداروشکر یه اتفاقات خیلی بهتری افتاد،
ولی دوستانی دور و اطراف من بودن دیدم این موارد رو، ولی در کل این آمادگی رو داشته باشید برای کار مخصوصاً سال اولی که میاید تو یه کشور جدید به عنوان مهاجر وارد میشیم باید آمادگی داشته باشیم که بتونیم برای هر کاری خودمون رو آماده کنیم تا به اون چیزی که مد نظرمونه و بر اساس تخصص مونه بهش برسیم، همون اول راحت بگم جا نزنید و ازتون میخوام آمادگی گذروندن اون مدت رو داشته باشید. برای بحث کار یه موضوعی که هست خب خیلی ها سایتهای کاریابی شروع میکنن خود من هم حتی همینالان هم درگیر این موضوع هستم برای کار تخصصیم که دنبالش هستم،
سایتهای کاریابی هستند، سایتهای خیلی معروفی که indeed هست که خیلیها از اون طریق اقدام میکنن، خود linkedin هست که بحث پروفایل ساختنش و linkedin داشتن و از طریق اون اقدام کنن خیلی مهمه و از اون طریق خیلیها دارن کار پیدا میکنن و سایتهای دیگر های هم هست که الان دقیقاً حضور ذهن ندارم مثل سایت Glassdoor بود اگه اشتباه نکنم یک چنین سایتهایی هستند که میتونید از طریق اونها talent که الان یادم میاد، این ها میتونین از طریقش اقدام کنید برای کار، ما شانسی که آورده بودیم.
تقریباً سه هفته گذشته بود از ورود من به کانادا تقریباً حدود یک ماه قبلش اگر اشتباه نکنم، یک ماه یا حدود سه هفته قبلش بود که سایت جدید آمازون داخل شهر اوتاوا راه افتاده بود خب این شانسی بود برای ما و تونستیم اون موقع اقدام کردیم برای جذب نیرو چون تو شروع کارشان بود، من اون جا جذب شدم و خوب بود واسه من تجربه خیلی خوبی بود بعد از سه هفته ورود، خیلی اتفاق خوبی بود تو شروع و آخه وقتی بحث درآمد رو داشته باشی یه آرامشی واست به وجود میاد تا بقیه کارات رو پیش ببری و این اتفاق واسه من خدا رو شکر افتاد؛ ولی من بهخاطر بحث تعهدات قانونی که هست خیلی نمیتونم صحبت کنم ولی این رو میخوام بگم که شدنی هست، بحث کار و این موارد شدنی هست،
کار جنرال در کانادا منظور چی هست؟
بحث کار جنرال هم که خیلی از بچهها که میان همون اول با کار جنرال شروع میکنن، نرخ کاری کار جنرال که بخوای انجام بدی از ساعتی 15.5 دلار شروع میشه، ساعتهای کاری حتی من خودم مثلاً ساعت کاری که اونجا داریم از ساعت 7 صبح هست تا 17:30 بعد از ظهر، برای من این حالتی هست، چون شما در هفته قانون کار این هست که چهل ساعت در هفته هست و هر چه بیشتر کار بکنی اضافهکار میشه و دقیقاً اضافه کارهای اونجا هم مثل ما ضریب بهش میخوره، ضریب اضافه کاری داره اونجا تقریباً 1.5 هست مال اینجا مثلاً 1.4 بود میگم دقیقاً اضافه کاری هست، روزهای تعطیل اگر بری سرکار تقریباً من دقیق نمیدونم ولی برای خودم مثلاً اتفاق افتاده مثلاً سه برابر میشد یعنی در نظر بخوای بگیری، تعطیلات رسمی کشورها شما شیفت داشته باشی و سرکار باشی.
یعنی خودت انتخاب کردی یا اونها باید انتخاب کنن؟ پیشنهاد میدی که من روزهای تعطیل هم حاضرم کار کنم؟
برای ما که یه سیستمی وجود داره که سیستم اضافه کاریشون حالتیه که اعلام میشه به هرکسی بر اساس اون سیستم اضافه کاری که اوکی کرد و تایید کرد، میتونه بره سرکار و محدوده مثلاً اون تایمها محدودیتش خیلی بیشتره ولی اگر شیفت کاریات باشه و تعهد داشته باشی اون روز میری سرکار و اضافه کاریش هم حقوق تعلق میگیره البته خودشون میگم این پیشنهاد رو میدن که این روز تعطیل رسمیه میتونید سرکار نیاید، میتونید هم برید سرکار و بحث اضافه کاریش هست و مبلغ بالاتر هم…
44 ساعت در هفته بهجای 40 ساعت کار کنه اصلاً اجازه داره یا نداره؟
اجازه داره اونجا این اجازه رو داریم که هرکدوم بر اساس سیاستهای هر شرکتی ممکنه فرق کنه، ولی اگر 40 ساعتتون بیشتر بشه حالا اون شرکت اگر اجازه بده بحث قوانین اضافه کار وضرایب بهش میخوره و اینها. معمولاً میگم این موارد تو کارهای جنرال ممکنه سختگیرانهتر باشه خب باید مبلغ بیشتری بدن ضریبهایی بهش میخوره، باز از اون شرکتهایی که به عنوان نیروهای کار جنرال دارن ممکنه سر این موضوع یه کمی مقاومت داشته باشند.
ولی معمولاً این قانون هست که بیشتر از 40 ساعت اگر شما کار کرده باشی اونها موظفند که به شما ضریب 1.5 رو بهش اعمال کنن و به شما با ضریب پرداخت کنن. آخه یه موضوع مهمی که هست اونجا بحث مالیات هست یعنی شما هرچقدر کار میکنی از اون ور هم باز یه مبلغی مالیات هست که به شغل شما میخوره و مالیات از حقوق شما کم میشه هر چی درآمد بیشتره مالیات هم بالطبع بالاتر میره. اینکه دولت برای نفراتی که تازه میان خداروشکر این از مزایاش هست که خیلی از این مالیاتی که شما سال اول پرداخت کردی مثلاً این اتفاق برای خود من افتاد مالیاتی که یک سال پرداخت کردم همه ش به حساب خودت برمیگرده.
یعنی دولت کانادا کمک میکنه؟
بله سقف درآمدت رو نگاه میکنن میگن تو این یک سالی که اومدی، 6 ماهی که اومدی، ده ماهی که اومدی، هر چقدر درآمد داشتی نتونستی به اون سقف درآمد مد نظر برسه چون پایین اون سقف درآمد اومده بودی این مبلغ رو شما چون نرسیدی بهش این مالیات باید بهت برگرده، مالیات که از حقوقت کسر شده بهت برمیگرده ولی سالهای آینده نه دیگر شما اگه درآمدت، اون مبلغ رو الان دقیقاً حضور ذهن ندارم، اگه بگم ممکنه اشتباه بکنم، ولی از اون مبلغ که بیشتر بشه باز یه سری فرمولهای خودشون رو دارن که حساب میکنن باز هم یه مبلغی رو بهت برمیگرده.
کف ساعت حقوق در کانادا چقدره؟ حداقلش
اونجا 15.5 دلار هست.
160 ساعت، یعنی حدود 2400 دلار کانادا
دقیقاً 2400 دلار.
کمه برای یه زندگی متوسط در کانادا درسته؟
بله واقعیتش 2400 دلار برای حالا یه سری از دوستان این سوال رو از من پرسیده بودن که ما بخوایم بیایم با کار جنرال میتونیم هزینههای تحصیلمون رو پرداخت کنیم یا نه؟ واقیعتش اون چیزی که من دیدم حالا میگم شاید کسی پیدا شه بگه من تونستم ولی خیلی سخته، خیلی سخته! چون شما به نظر من با اون هزینه ای که داری کاری که میکنی حتی فول تایم هم کار کنی چهل ساعت، تقریباً همین 2400-2500 دلار میشه هزینههای زندگی خودت.
بله ولی میگم این چهل ساعت رو تو تابستان شاید بتونی یه مبلغی رو نگه داری ولی با این مبلغ نمیتونی کل شهریه دانشگاهت رو باهاش پوشش بدی با ساعتی 15.5 دلار، چون محدودیت ساعت هم که داریم بحث 20 ساعت در کار در زمانی که تحصیل دارن میکنن در طول ترم تقریباً 20 ساعت کار میتونن بکنن با اینکه فعلاً این قانون رو کانادا برای دانشجوها برداشت که میتونن بیشتر از 20 ساعت کار بکنن ولی این اتفاق برای خانمم افتاد، همون 20 ساعت هم که می رفت سرکار خیلی از درسهاش میموند.
آره دیگر کلاس هم بری، درس هم بخونی، 40 ساعت هم در هفته، 5 روز در هفته حداقل 8 ساعت کار کنی خب خسته کننده می شود.
خیلی! چهل ساعت بخوای کارکنی بعد از اون طرف درس هام که منی که میدیدم این داستان رو همون پارتهایی که خانمم میرفت واقعاً خیلی سخت بود که اگر اونجوری بخوان حساب کنن مگر شیفت شب هم بعضیا دارن کار میکنن.
الان زن و شوهر بخوان کار کنن یکی تحصیل کنه، حالا 20 ساعت و یک 44 ساعت هم شوهر کار کنه باز نمیشه؟ در نمیاد؟ یعنی هزینههای زندگی به اضافه خرج دانشگاه کانادا در نمیاد؟
چرا من تجربیات خودم رو میگم چون یه خانواده سهنفره بودیم برای یه خانواده سهنفره باتوجهبه کرایه خانه و این موارد، این مبلغ حداقلی هست؛ یعنی شما خیلی از موارد رو واقعاً باید مدیریت کنی حداقل 2500-3000 دلار شما در ماه هزینه داری و این 3000 دلار رو باید بتونی در بیاری این هزینههای ثابت زندگیته یعنی 3000 دلار خرج خانه ست، خورد و خوراکت هست.
این 3000 دلار رو باید کنار بذاری!
این 3000 دلار رو باید بذاری کنار و باید بدونی با توجه به این کار جنرال آیا میتونی در ماه یه مبلغی رو هم بذاری کنار که هزینه دانشگاهت رو هم پوشش بده یا نه! الان برای دوره ارشد دو ساله تقریباً 45000 تا هزینه دو سالش هست که باید پرداخت کنی.
یعنی ماهی 2000 دلار باید برای تحصیل بذاری کنار. تو 24 ماه کار هم نمیتونی بکنی.
دقیقاً، سخت هست مگر اینکه دو شیفت کار بکنن یعنی اگر همراه همسرشون میان، همسرشون مثلاً کسی که ورک پرمیت داره دو شیفت کار کنه مثلاً یا یه کار جانبی غیر از اون، مثلاً دو تا کار جنرال داشته باشه چون اونجا شما محدودیتی نداری یا…
اگر کسی تنها باشه، دانشجو باشه، دوره لیسانس بیاد دیپلم بیاد، نمیشه باید هزینه تحصیلش همراهش باشه.
واقیعتش نمیشه، هزینه تحصیلش رو باید داشته باشه،.
در تکمیل صحبتهای احمد آقا من یه جمله ای رو بگم بر اساس تجربیات خودم میگم هرکسی که مهاجرت میکنه یه مقداری باید از توهم مدرک تحصیلی، نمیدونم جمله شاید درست نباشه، ما تو ایران خیلی وقتها توهم داریم مدرکم فوق لیسانسه، دکترا فلان… اونجا یه مقدار حداقل سال اول بذاری کنار. خیلی به تسلط شما به زبان بستگی داره، زبانتون خوب باشه ارتباط با جامعه هدف بتونید بگیرید. تخصص و تجربه داشته باشید تو اون کاری که دارید، رشته ای که خوندید، دانشگاه و کار
اینها خیلی میتونه تاثیر بذاره تو حقوقتون، یعنی مثلاً اگر کسی زبانش تو کشور هدفش مسلط باشه نه 100%، 80% – 90% رو بدونه متوجه بشه بتونه ارتباط بگیره، ایمیل بزنه، و در کنارش تخصص و تجربه داشته باشه میتونه درآمدهای بهتر، خیلی بهتری تا ماهی 3000 دلار اینها میتونه داشته باشه.
در تکمیل صحبتهای شما نکته خیلی خوبی رو شما اشاره کردین واقعاً همین موضوع هست ما اینجا خیلی دنبالش بودیم که یه کار دیگر ای هم در کنارش یاد بگیریم، شنیده بودیم بحث برنامه نویسی، طراحی وب و این موارد و بریم اونجا در حاشیه این کارها رو هم بتونیم بگیریم و واقعاً اگه دوستانی بتونن و فرصت داشته باشن میتونن از این طریق هم خب خیلی یه کاری یاد بگیرن که بتونن تو خانه کار انجام بدن. یعنی کار تخصصی، کار جنرال رو بذاریم کنار، کار تخصصی بلد بشن که اونجا خب بهش نیاز داره خیلی به دردشون خواهد خورد.
خب مسلماً هرچی شما بتونید بیشتر داخل جامعه هدف نفوذ پیدا کنید ارتباط برقرار کنید؛ مثلاً داخل کانادا بشید، کار بگیرید. بعضی از ایرانیها میان اونجا مشاور املاک ایرانی میزنن با ایرانیها ارتباط دارن، تو همه جا هست، امارات هم که من زیاد کار میکنم و میرم هست من پیشنهاد میکنم زبان جامعه هدف رو یاد بگیرید، وارد محیط کار اونجا بشید، ارتباطتون رو با اونها برقرار کنید، فضای بیشتری از مخاطبیت و آدمها هستن که با شما کار خواهند کرد و بهتر از یه جامعه کوچیکیه که چشم امیدتون به مشتری یا مخاطبی هست که ایرانی باشه که از داخل ایران میاد.
تو بخش بعدی راجع به هزینههای زندگی جزئیات صحبت خواهیم کرد، یادگیری زبان انگلیسی تجربیات احمد آقا رو صحبت میکنیم، در بخش هفتم و در بخش هشتم تقریباً تحصیل رو سعی میکنیم تجربیات ایشون رو درباره دانشگاه یه مقدار مرور کنیم.
برای تماشا یا شنیدن پادکست صحبت ها یا اگر علاقه مند به مطالعه بقیه مصاحبه های من با احمد آقای کاظمی هستید. روی لینک های ذیل کلیک کنید.
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/09/تجربیات-کار-در-اتاوا-کانادا.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-09-01 15:30:202023-09-08 09:28:20تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (پیدا کردن کار و موارد مرتبط) بخش ششم
برای تماشا ویدئو کامل تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (ثبت نام مدرسه) بخش پنجمروی ویدئو ذیل کلیک کنید.
برای شنیدن پادکست کامل تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (ثبت نام مدرسه) بخش پنجم روی پادکست ذیل کلیک کنید.
تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (ثبت نام مدرسه) بخش پنجم
سلام به همه دوستان عزیز تو بخش پنجم با احمد آقا همراه هستیم درباره تجربه زندگی تو اوتاوای کانادا داریم با هم صحبت میکنیم، تو بخش پنجم بیشتر میخوابم درباره مدرسه صحبت کنیم، ثبتنام و کلاً در مورد ثبتنام مدرسه که پسرشان کلاس اول رو فکر کنم گذراندن، خودشان بیشتر توضیح میدن و تجربیاتشان رو به شما منتقل می کنند.
مدرسه یک موضوع خیلی مهم بود برای ما، ما از همان ایران یک دغدغه خیلی بزرگی داشتیم سن پسرم زمان آمدن ما میشد 4 سال و نیم و پرسوجو که کرده بودیم از دوستان این موارد رو پرسیده بودیم، اوایلش اطلاعات کاملی نداشتیم؛ چون در کانادا هر استانی یک سری قوانین خودش رو داره و فکر میکردیم که اونجا چون به سن مدرسه نرسیده باید یک مبلغی پرداخت کنیم برای مهدکودک یا پیشدبستانی ولی خب خدا رو شکر باز هم از طریق دوستانی که زودتر رفته بودند و شرایط مشابهی داشتیم گفتند نه اونجا هم دقیقاً مثل ایرانه حالت پیش یک و پیش دو که هستش وجود داره و مهراد چون 4 سال و نیم بود، پیش یک میشد و رفتیم اونجا از دوستم هم که پرسیده بودم گفتن باید وارد مدرسه بشه، میره مدرسه و بقیه مواردش نیاز به…
یعنی پسر شما در اتاوا کانادا کلاس اول رفت؟
نه پیش یک، اونجا بهش میگن JK و SK که مهراد چون پیش یکش میشد JK همین مقطع کارهاش رو انجام دادیم، وارد خاک کانادا که شدیم مهمترین مسئله بحث انتخاب مدرسه بود البته این ها رو ما یک پرس و جویی داخل ایران هم کرده بودیم، مدرسهها باید گرید هاش رو چک کنیم مثلاً ببینیم چه گریدی هر مدرسه داره سایت هاش هم مشخصه که تو چه گریدهایی هستن مدرسه که بهترینشون مثلاً 10 و 9 هست.
اونجا مثل ایران نیست که مثلاً تو یک محلهای زندگی میکنی بچهات رو ببری بافاصله خیلی زیاد اون سر شهریه مدرسهای اونجا ثبتنام کنی؛ چون میگی اون مدرسه خیلی خوب هست من میخوام بچه م رو بفرستم بره اون مدرسه درس بخونه اونجا این قانون رو ندارند و اونجا مدرسهرو بر اساس محل زندگیات باید انتخاب کنی و زمانی که میخوای بری ثبتنام خانه رو انجام بدی اول ازت قرارداد خانه رو میخوان شما تو کدوم قسمت کجا داری زندگی میکنی؟
آموزش پرورش منطقه زندگی شما در اتاوا میگه؟
بله آموزشوپرورش، آدرس خانه رو وارد میکنی
ثبت نام مدرسه را در اتاوا کانادا ایننترنتی انجام دادید؟
بله آنلاین هست. همه مراحلش آنلاینه، شما آدرس خونت را وارد میکنی مدارکی که مربوط به قراردادت داخل خانه هست وارد میکنی مدارک رو ارائه میدی و قبل از اینکه شما بخواین این اقدام رو انجام بدین میخواین مدرسهها رو پیدا کنید خود سایت آموزشوپرورش بهصورت آنلاین آدرس خانهات رو که وارد کنی میگه شما تو این ده تا مدرسه میتونی بچهات رو ثبتنام کنی. حالا خودت انتخاب میکنی یه سری سایتهای دیگر هم هست که میتونی قشنگ وارد بشی و تک تک گریدهای اون مدرسه رو چک کنی هرکدوم که خواستی انتخاب کنی بفرستیش بچه رو بره اون مدرسه. اولین کاری که ما کردیم این بود که مدرک خانه رو بارگذاری کردیم براشون ارسال کردیم.
سایت ثبت نام مدرسه در اتاوا کانادا رو میدونی چیه؟
الان حضور ذهن ندارم سایتهاش چیه یه مخففی داره. مخفف آموزش پرورش اوتاوا هست داخل اون سایت که سرچ کنید مدرسهها رو میبینید یکی از مدرسهها رو که خانمم قبلاً چک کرده بود گریدهای مدرسه رو یه مدرسه رو انتخاب کردیم و اقدام اولیه رو با آموزش پرورش انجام میدیم مدارک خودمون رو بارگذاری میکنیم، ورک پرمیت پدر رو نیاز داره و همه این موارد رو ما بارگذاری میکنیم تا اول آموزش پرورش تایید اولیه رو به شما بده بعد شما رو ارتباط میده با مدرسه بعد از اینکه با مدرسه ارتباط گرفتین به شما میگه کدوم مدرسه رو میخوای من میگم.
مثلاً مدرسه فلان رو انتخاب کردم برای درس خوندن پسرم و بعد از اون شما با مدرسه ارتباط میگیری و یه سری مدارک هم باز مدرسه ازتون میخواد که اون مدارک رو براشون بارگذاری میکنی مثلاً به ما گفته بودن که از اونجا کارت واکسن بچه هاتون رو داشته باشید با خودتون بدین ترجمه کنن که اونجا ممکنه نیاز باشه من واقعیتش برای ما این اتفاق نیفتاد کسی از ما نخواست بعضی از مدرسهها بودن فکر میکنم به مدرسه بستگی داره که این کارت واکسنشون رو بخوان. یعنی یه مدارک خیلی مهم که خیلی نیاز داشتن کارت واکسن بود که ما برای پسرم…
ولی فرآیندهای این ها که گفتی راحت انجام شد؟
بله بقیه ش با همون مدارکی که خودمون داریم مثلاً ورک پرمیتها، قرارداد خانه و پاسپورت و این موارد قابلانجام هست این مدارک رو باید بارگذاری کنی و بعد با مدرسه تماس بگیری، برخورد خیلی خوبی داشتن چون از تایم مدرسه دو سه هفته گذشته بود و محدودیتی هم نداره یعنی نگران این نباشین که شما چند ماه دیر اومدین دیگر تو اون مدرسه ثبتنام نمیکنن این بههیچعنوان اجازه رو ندارن و هر زمان که شما وارد اون مرحله میشین اونها موظفند که بچه شما رو ثبت نام کنن چه یک ماه گذشته باشه چه پنج روز هر مدتی زمانی که باشه هیچ محدودیت زمانی بابت اون قضیه نیست.
ولی همکاری شون خیلی خوبه من تقریباً چون دنبال این بودیم که سریعتر این اتفاق بیفته تقریباً فکر میکنم سه یا چهارروزه تونستم همه اینها رو انجام بدم بعد که انجام میشه مدرسه یه نامه تاییدیه برای شما ارسال میکنه، مجوزی که صادر شده. تاریخ و ساعتی که روز اول مدرسه رو برای شما اعلام میکنه و طبق اون تاریخی که به شما اعلام کردن مثلاً ساعت شروعش ساعت 9 صبحه پسرم رو بردیم مدرسه و تقریباً بعد از اون که نامه اولیه به شما میاد بهتون هم میگه.
که از چه روزی میتونید از اتوبوس مدرسه هم استفاده کنید و یه موضوع خیلی مهمی که من جزء نکات مثبت اونجا میدونم سیستم آموزشی شون هست. برای اینکه ما با اینکه ویزای موقت هم داریم رفتیم اونجا، یه یک دلاری یا یک سنتی از ما نگرفتن بابت مدرسه و حتی اتوبوسش کاملاً رایگان میاد جلو در خانه سوارشون میکنه ساعت 8:10 صبح میاد دنبالشون و ساعت شروع 9 صبح هست مثلاً 8:10 میان بچهها رو سوار میکنن میرن ساعت 3 هم مدرسه تموم میشه، ساعت 3:20 هم برشون میگردونن دقیقاً ما 3:20 میریم پایین. و تنها چیزی که ما روز اول از مدرسه پرسیدیم دفتر بذاریم فلان اینا گفتن نه هیچچیزی لازم نیست. فقط گفتن غذا و یک شیشه آبش باشه.
چرا انقدر در مدارس کانادا تاکید می کنند که حتماً باید بچه رو از اتوبوس تحویل بگیرین؟
خود راننده اتوبوس هم این موضوع رو دقت میکنه شما زمانی که ثبت نام میکنید یه قسمتی هست چه نفراتی میتونن پسرتون رو بیارن مدرسه بذارن و یا چه نفراتی میتونن بیان دنبالش مدرسه. این اسامی که اونجا میدی باید دقیقاً این اسامی زمانی که میری دنبالشون زمانی که شما رو میشناسن که دیگر میدونن ولی اوایل که بخوان آشنا شن کارت شناسایی تون رو چک میکنن که شما این نفری که اینجا اسمش نوشته شده هست یا نه. حتی اگر دیر میخواید بچه رو بفرستین مدرسه یا خودتون حتی میخواین بیاین دنبالش.
حتماً قبلش بهشون اعلام کنید وایمیل بزنید که من امروز ساعت دو میخوام خودم بیام دنبالش یا مثلاً پدرش امروز میاد دنبالش مادرش امروز میاد دنبالش یا مواقعی پیش اومده بود چون زمستون این اتفاقها میفته که اتوبوسها به خاطر امنیت خود بچهها اتوبوسها کار نمیکنن چون لغزندگی وجود داره، تصادف و این موارد باید ببریم بچهها رو مدرسه و بیاریم، همسایهها مثلاً ایمیل میزدن میگفتن که احمد مثلاً میاد دنبال پسرم خب اونها قبول میکردن چون من رو میشناختن کارت شناساییم رو نگاه میکردن پسر همسایه مون رو من سوار میکردم.
چند نفر با همدیگه میتونید؟
بله میتونید معرفی کنید یا ایمیل بزنه والدین اون شخص و میتونیم که اون نفر رو بریم دنبالش وبیارمشون خانه.
یه تجربه از برف بازی در مدرسه هم میگفتید.
یه نکته ای خیلی واسم جالب بود یه بار که رفتم زمستان که اتوبوس و مدرسه هاشون هم کنسل شده بود، رفتیم دنبال پسرم اونجا جالب بود واسم دیدم تو حیاط مدرسه تو اون هوای سرد و تقریباً 15- درجه بود دیدم همه شون تو حیاط مدرسه هستن و برف و یه تعدادی بچهها دارن روی برفها بازی میکنن، درازکشیدن و پسرم وقتی رفتم دنبالش دیدم صورتش یخزده، قرمز ولی تو همون حال بازم خوشحال بود بازی میکرد دیگر بعد صحبت کردم دیدم سیستمشان این حالتیه که اول بچهها رو نه اون زمان که برف میباره کولاک هست نه اونجوری نمیارنشون بیرون، هوا استیبل هست ولی سرده میارنشون که بدنشون عادت کنه و این خیلی برام جالب بود.
برای ما که گرمایی هستیم و جنوب بزرگ شدیم.خب تو انتهای بخش پنجم هستیم تو بخش ششم راجع به موضوع شیرین کار، کار در کانادا شهر اوتاوا در خدمتتون هستم با من همراه باشید.برای تماشا یا شنیدن پادکست صحبت ها یا اگر علاقه مند به مطالعه بقیه مصاحبه های من با احمد آقای کاظمی هستید. روی لینک های ذیل کلیک کنید.
https://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2023/09/مدرسه-در-اتاوا-کانادا.jpg7201024adminhttps://saeidkazemi.ir/wp-content/uploads/2022/01/logo-small-saeidkazemi--300x136.pngadmin2023-09-01 15:20:032023-09-08 09:28:53تجربیات مهاجرت به اتاوا کانادا (ثبت نام مدرسه) بخش پنجم